(58) Finále: LC Custodes–Megamen Boston 14:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Reportáže / (58) Finále: LC Custodes–Megamen Boston 14:7

27.4.2013

Domácí tým se předvedl v tom nejlepším světle a loňskému vítězi nadělil čtrnáctigólovou lekci. Po dvanácti letech tým LCC Radotín opanoval vlastní turnaj, když ve finále smetl Megamen Boston 14:7.


Zápis/Statistiky | Video

Technické problémy spojené s deštivým počasím odezněly v pravý čas, aby nerušily nejdůležitější utkání turnaje. Pod deštníkem drženým Honzou Barákem zazpívala Anička Čtvrtníčková americkou a českou hymnu a v čase 20.20 se hráči postavili k prvnímu faceoff.

Po neúspěšném radotínském útoku dal první finálovou branku střelou zblízka Joyner. Netrvalo dlouho, než vyrovnal Skála. Rozběhnul se na bránu, dostal míč od Košťála a pak ho napálil za gólmanova záda. Na začátku čtvrté minuty Skála zdálky dobře namířil svoji střelu a v páté minutě dovršil hattrick.

Joyner se pokusil dalekonosnou dělovkou překvapit Siku, ale trefil jen jeho výstroj. V sedmé minutě se pak Košťál dostal k míči, rychle se zorientoval a vrazil míček k nekryté Millerově tyči.

Náskok Radotína zkrátil na konci deváté minuty James Synowiez, ale brzy vsítil Skála pátou branku LC Custodes. Po první dvanáctiminutové periodě byl stav 5:2 pro Radotín.

Po několika neúspěšných útocích na obou stranách se znovu zavlnila americká síť. Poupě se trefil po přihrávce Skály. O chvíli později se Loskot vrhnul po míčku odraženým od gólmana Megamen a kulečníkovým způsobem ho posunul za brankovou čáru.

Po oddechovém čase Bostonu našla po lehkém usměrnění Prestridgem střela Bendiga svůj cíl, vzápětí Bendig dále snižoval z chumlu před bránou.

V sedmé minutě Loskot v letu srazil Poupětovu střelu do sítě a pak Poupě skóroval už bez cizí pomoci na 9:4. Pátý gól Megamen vyčaroval Wheeler a šestým mezi betony Siky snížil stejný hráč na 9:6.

Během přesilovky v jedenácté minutě zaokrouhlil skóre Radek Skála.

Poslední perioda byla pět minut bez gólu, potom trefil Košťál chodidlo brankáře Millera, od kterého pokračoval míč do sítě. Z minutového trestu za vražení zezadu si Scriffiano odseděl jen 43 sekund, protože potom Košťál skóroval na 12:6.

Další přesilovku zavinil Shortt. Po krásné kombinaci Kostka zavěšoval do zcela odkryté brány. Nadler ještě spíše kosmeticky upravil končené skóre na 14:7 a Radotín se mohl radovat ze zaslouženého titulu.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému

Související články


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024