Kahnawake Rapids–Green Gaels 5:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2014 / Reportáže / Kahnawake Rapids–Green Gaels 5:2

26.4.2014

Ve finálovém utkání mezi dvěma týmy z amerického kontinentu se vítězi jedenadvacátého ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského stali Kahnawake Rapids. Během prvních dvou třetin padnul jediný gól. Rozhodovalo se v poslední periodě, během níž Irokézové vystříleli konečný výsledek 5:2.


Zápis/Statistiky

Green Gaels už na turnaji ukázali, že v oslabení hrát umí, a i tentokrát se minutovou přesilovkou Rapids v úvodu první třetiny nenechali rozhodit.

Útoky byly k vidění na obou stranách hřiště, ale vyložená šance chyběla. Kanaďané ubránili i irokézkou přesilovku v sedmé minutě, ale to už se musel gólman Roberts hodně snažit.

V deváté minutě se po nedovoleném zákroku Kedoh Hilla servali Francis a Hesson a po rozdání trestů hráli Kanaďané tři minuty v početní převaze pět na čtyři. Za tu dobu se jim nepodařilo vymyslet nebezpečnější akci, a když trest několik sekund před koncem třetiny vypršel, dostal Seth Blue Hill rozběhnutý k bráně Green Gaels míček a po blafáku zblízka zavěsil.

Do druhé třetiny vykročili lépe Kanaďané. Soupeře drželi většinu času na jeho polovině a krátce po sobě si zahráli dvě přesilovky. Na konci té druhé se dostal McFarlane do nájezdu na irokézskou branku, ale Thompson předvedl další ze svých skvělých zákroků, kterých v tomto utkání rozhodně nebylo málo.

Skóre se neměnilo ani na jedné straně, a poslední dvanáctiminutovka tak začínala stále za stavu 1:0 pro Rapids. Diváci se konečně dočkali při přesilovce Green Gaels. Ve druhé minutě vystřelil Bergsma stlačený mezi dvěma obránci a míček proletěl do brány nad brankářovou pokrčenou nohou.

Radost Kanaďanů trvala jen krátce. Přesilovku Rapids využil zblízka Norton.

Ve čtvrté minutě přijal Seth Blue Hill míček od Nortona, na hranici brankoviště se natáhnul do výšky a přes gólmanovo rameno střelil míč do brány.

Na 4:1 zvyšoval během tříminutového kanadského oslabení v šesté minutě Vyse, který se ze střední vzdálenosti trefil těsně pod břevno. Stále s hráčem na trestné lavici dali Green Gaels gól na 4:2, když Bergsma přihrál Goddardovi, a ten z voleje vypálil. Druhou branku z tohoto oslabení mohl přidat Watt. Z brejku si vyzkoušel samostatný nájezd, ale Thompson znovu potvrdil svoji kvalitu.

Kanaďanům nepomohly ani dvě minutové přesilovky, podařilo se jim jen půl minuty před koncem rozeznít tyč. V posledních vteřinách zkusili i hru šest na čtyři, ale Irokézové se zmocnili míče. Kane do prázdné brány střílel poslední gól turnaje a upravil finálové skóre na 5:2.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024