Turku Titans - Nova Scotia Privateers 3:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Turku Titans - Nova Scotia Privateers 3:5

25.4.2015

Souboj o celkové třinácté místo vyhráli boxlakrosisté týmu Nova Scotia Privateers. Kanaďané ve vyrovnaném duelu plném zvratů přetlačili Turku Titans a s letošním ročníkem se rozloučili vítězstvím 5:3.


Zápis/Statistiky

Privateers se dostali do vedení už po minutě hry. Proulx obelstil obránce, po pravé straně se protáhl až před branku a zavěsil nad padajícím gólmanem Uusitalem. Finům zpočátku celkem dlouho trvalo, než se dostanou do hry a takřka neustále se museli bránit kanadským nájezdům.

Postupem času ale obraz hry vyrovnali. A nedlouho poté vyrovnali také skóre. Na konci páté minuty Aaltonen napřáhl z pořádné dálky a jeho nechytatelná dělovka skončila přesně v pravém horním růžku kanadské branky.

Poté působili zakřiknutým dojmem naopak Privateers. Toho Titans využili a pět minut před pauzou šli dokonce do vedení. To když postupný útok a povedenou kombinaci zakončil přesnou střelou k tyči Jakola.

Privateers se oklepali až o přestávce. A minutu po změně stran už stav zápasu srovnali. Proulx se na levé straně prodral přes obránce, oklamal gólmana Uusitala a zavěsil pod břevno. Ve 21. minutě navíc kanadský tým zužitkoval početní výhodu, když Parker od čáry zamířil přesně do levé šibenice.

Poté měli přesilovku k dispozici také Titans. A stejně jako před tím Privateers ji dokázali využít. Jokela si seběhl ze středu k pravému kruhu, střelou na zadní tyč propálil gólmana a vyrovnal na 3:3.

Finská radost z vyrovnání ale trvala jen necelou minutu. Parker pak totiž pěknou přihrávkou našel na pravé straně osamoceného Tichmarshe a ten z úhlu protlačil míček do sítě. Na jeho trefu už Finové zareagovat nedokázali. Privateers si naopak minutu před koncem vítězství ještě pojistili, vyhráli 5:3 a zajistili si celkové třinácté místo.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024