O 5. místo/5th Place Game: TJ Malešice – Megamen 6:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / O 5. místo/5th Place Game: TJ Malešice – Megamen 6:7

23.4.2016

Páté místo si na turnaji zajistil americký Megamen výhrou 7:6 po nájezdech nad Malešicemi. Vítězný celek měl dobrý vstup do utkání, ale Pražané zvládli dotáhnout duel do velmi dramatické koncovky a dvěma góly v závěru si vybojovat přídavek v podobě samostatného střílení. V něm byli Američané ovšem úspěšnější.


Výsledky/statistiky

Úvodní minuty patřily zámořskému celku z Bostonu. Jeho hráči byli aktivnější a hlavně nebezpečnější. Když navíc skórovali Todd Benn a Dave Derriso, tak to se šancemi Malešic na úspěch nevypadalo moc dobře.

Jenomže Jindřich Plecitý vrátil v sedmé minutě TJ zpět do hry, když si nikým atakovaný vyběhl z rohu na střed a se situací si uměl poradit. Přesně mířená střela zapadla přesně tam, kam měla. Megamen ještě udeřil před poločasem. Rychlou souhru zakončenou taktéž z prostředka hřiště měli na svědomí přihrávající Erik Holt a zakončující Brian Potter.    

Malešice měly do druhé půle snový vstup. Ještě se diváci nestačili ani pořádně usadit a bylo skóre 3:3. Adamiec a Kopfstein zaskočili obranu bostonského celku a postarali se o nečekanou zápletku, protože do té doby byl Megamen o něco lepším týmem a zdálo se, že utkání kontroluje.

Vedení vrátil na lakrosky amerického týmu Erik Holt. Toho malešická obrana za sebou zapomněla a takové chyby umějí Američané potrestat. A tak se i stalo – 4:3. Gólman Pelikán neměl v souboji z očí do očí šanci vystihnout jeho záměr.

Malešické TJ bojovalo. Na 4:4 srovnalo skrytou střelou, kterou zámořský brankář Miller nemohl přes clonící obránce vidět. Megameni se posléze nadechli k poslední snaze definitivně rozhodnout. Harrington se dvakrát prosadil. Poprvé po individuální akci, pak ještě po trestném střílení nařízeném po faulu.

I když se zdálo, že je rozhodnuto, Pražané během posledních dvou minut vyrovnali. Nejdříve Adamiec obelhal soupeřovu obranu, až se dostal do dobré palebné pozice. A o konečné vyrovnání se postaral z brejku Beran, když do závěrečné sirény chybělo sedmadvacet sekund.    

Po samostatných stříleních se nakonec radovali favorizovaní „Megameni“. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024