SF1: LCC Custodes – Green Gaels 8:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / SF1: LCC Custodes – Green Gaels 8:5

23.4.2016

V prvním semifinále porazili hráči Radotín Custodes zatím neporažené Kanaďany z Green Gaels 8:5. Ti si do tohoto utkání připsali výhry 8:0, 7:1, 12:3 a 16:1. O postupu domácích rozhodl začátek druhé třetiny, kdy se dostali do tříbrankového trháku. A i když hosté dokázali vyrovnat, na zvrat jim síly nezbyly.


Výsledky/statistiky

Hráči Green Gaels se pustili do domácích hodně zostra. V prvních minutách si vypracovali mohutný tlak, z něhož pramenily i první šance na úvodní gól. Jako první vyzkoušel pozornost brankáře Jakuba Mareše hostující Mike Blocho. Jeho průnik středem ale dokázal zlikvidovat. V rychlém sledu to na něj zkoušeli ještě Dylan Goddard a Josh Gilray.

Až s ubíhajícím časem se osmělili i Radotínští. Ve čtvrté minutě se dostal k zakončení Tomáš Procházka, ale Neil Roberts ukázal stejně jako Mareš své kvality a hlavně vynikající postřeh. Domácí vyrovnali hru, a i když stále Kanaďané tlačili, tak hráči LCC se čím dále častěji dostávali na dostřel Robertsovy branky. Po chybě hostů měli první přečíslení dva na jednoho. To nevyužili, ale byla z toho přesilovka, posléze dokonce dvojnásobná.

V ideálních střeleckých příležitostech se objevili nejdříve Gottwald a po něm Hodáň. Oba v blízkosti brankáře selhali. I Kanaďané občas postrašili. Před první pauzou vykombinovali obranu Custodes a Bergsma jako koncový hráč se dostal do šance skórovat. Ale ani on nebyl úspěšný. A tak k první přestávce odcházely oba týmy za bezbrankového stavu.

Začaly padat branky

Radotín povzbuzen povedenými akcemi z druhé části úvodní třetiny šel štěstí naproti. Hned po pauze zblízka zahrozil Jiří Košťál. Neprosadil se. Co se nepovedlo jemu, to se ovšem povedlo o chvíli později jeho spoluhráči. Procházka našel před bránou úplně volného Peška a ten se už nemýlil – 1:0. Zaskočení Kanaďané se pokoušeli o okamžité vyrovnání, jenomže opět inkasovali. Přesilovku využil po pěkné kombinaci Petra Poupěte a Radka Skály zakončující Košťál - 2:0.

Hororové tři minuty pro Green Gaels zakončil třetí brankou Petr Fait, jenž využil dokonalou přihrávku Miroslava Polácha do brejku. Roberts byl proti jeho zakončení z bezprostřední blízkosti naprosto bezmocný. Hráči Gaels utkání nevzdali. Ba právě naopak. Radotín přitlačili do defenzivy. Derks se postaral o snížení, když z dobré pozice trefil Marešovi mezi nohy. A ještě do přestávky se přiblížili na rozdíl jedné branky zásluhou Goddarda. Ten využil zmatků v domácí obraně a ještě zdramatizoval zdánivě ztracený duel.

Drama až do konce

Jak druhá třetina skončila, tak i třetí začala. Goddart vyrovnal. Stejný počet branek nebyl na obou stranách dlouho. Pešek po přihrávce Loskota opět rozjásal zaplněný stadion – 4:3. Za chvíli bylo v Radotíně ještě veseleji. Polách se dostal do samostatného úniku, na Robertse to zkoušel střelou mířící na jeho pravou ruku, ale minul. Odraženého balonu se ovšem chopil Skála a přesně zamířil do šibenice- 5:3.

Gaels se snažilo ještě s výsledkem něco dělat a povedlo se jim po hezké kombinaci ještě snížit. Trefil se Cory Upshaw po přihrávce Gavina Prouta. Custodes ale opět odskočilo na dvě branky. Nikým nehlídán Loskot využil špatného přistupování kanadské obrany. Naznačil střelu, ale tu si nechal o moment později. Ze šesti metrů se nemýlil – 6:4.

Jenomže vedení o více branek jim zase dlouho nevydrželo. Zase u toho byl Prout, který patří mezi nejlepší hráče turnaje. Ten se obtočil kolem jednoho z beků a dal na 6:5. Snížení bylo to poslední, čeho Kanaďané v tomhle dramatickém utkání dosáhli. Na konečných 8:5 upravili Pešek s Barákem.    

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024