(20) D: Nova Scotia Privateers – Old Dogs Plzeň 10:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2012 / Reportáže / (20) D: Nova Scotia Privateers – Old Dogs Plzeň 10:2

26.4.2012

Plzeňští Old Dogs sice začali slibně, a šli dokonce do vedení, po zbytek duelu ale dominovaly kanadský důraz, rychlost a sehranost. Plzeň neměla moc šancí a Privateers se bez jakýchkoli komplikací právem korunovali za víteze "skupiny smrti," za niž bylo déčko považováno. Plzeň může těšit, že v druhém poločase místo očekávaného debaklu celkem dlouho drželi brankový rozdíl pořád relativně na uzdě.


Zápis/Statistiky | Video

Takový začátek čekal asi málokdo, hned po pár vteřinách plzeňský Benisch přihrál Střechovi a ten zblízka posla Staré psy do vedení. Byl to jejich druhý gól v turnaji...  Vzepětí outsidera však netrvalo dlouho, na sklonku třetí minuty Kanaďané dvěma slepenými góly otočili.

Privateers bez velkých potíží kontrolovala hru a postupně přidávala další branky. V šesté minutě zvýšil Newton, a asi mu to bylo málo, proto o třicet vteřin později prokličkoval středem plzeňské obrany a zvýšil na 4:1. Obraně Plzně chyběl důraz, hned po rozehrávce padl další gól. Plzeň se prakticky nedostala na polovinu soupeře, a když už, střílela jen slabě a zdálky. Pak se jedna dalekonosná střela Luka Parkera ujala na druhé straně, to už bylo ale chvíli před přestávkou. Do té doby se gólman Old Dogs docela rozchytal a lapil pár kanadských pokusů. Na parádní letku MacNeila pár vteřin před sirénou ale nedosáhl.

I v dalším průběhu nechali Plzeňští svého gólmana vyniknout, naopak sporadické náznaky šancí selhávaly na nešikovnosti Západočechů. Když už to vypadalo, že se jim podaří ubránit aspoň přesilovku, rozehráli Kanaďané pěknou kombinaci, na jejímž konci zvyšoval MacNeil na 8:1. Cregan už žádnou kosmetickou úpravu skóre nepřipustil. J

inak druhý poločas přerušilo několik vyloučení a šarvátek. Plzeňští dost nelibě nesli občas přespříliš důraznou hru soupeře, Plzni se ale ani přesilovky nedařily. Pak už Kanaďané zvolnili až příliš, v desáté minutě je za laxní přístup potrestal Michael Wolter, který utekl všem a snížil na 2:8. Kanaďanům se ke konci přestalo dařit, jeden z nich po nezdařené přesilovkové střele zamířil na střídačku s výmluvným "Fuck!" Až dvě minuty před koncem dal MacNeil na 9:2 a vzápětí ranou po zemi Gorman završil desítku a uzavřel skóre.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024