(45) SF2: (winQF2) LCC Radotín – (winQF4) Nova Scotia Privateers 5:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2012 / Reportáže / (45) SF2: (winQF2) LCC Radotín – (winQF4) Nova Scotia Privateers 5:4

28.4.2012

LCC Radotín je ve finále! Domácí v semifinále po dramatické bitvě porazili tým Nova Scotia Privateers 5:4 a v souboji o první místo změří síly s Megamen Boston.


Zápis/Statistiky | Video

Do první šance zápasu se dostal po minutě hry Axford, gólman Sika si však s jeho nebezpečným pokusem poradil. Poté musel být ve střehu i brankář Privateers Collins, který kryl tvrdé střely Skály a Košťála.

Hra se poté přesouvala z jedné strany na druhou a oba gólmani byli v téměř neustálé permanenci. Oba dva však podávali vynikající výkon a pouze jejich zásluhou se skóre dlouho neměnilo.

Na první gól si tak zaplněné radotínské tribuny musely počkat až do sedmé minuty.  Košťál pěknou přihrávkou našel za bránou volného Poupěte, který překvapil gólmana a zpoza klece akrobaticky zavěsil za jeho záda. Custodes tedy šli do první přestávky s jednogólovým náskokem.

Minutu po přestávce se přesnou střelou prosadil Koneczny a vyrovnal stav utkání na 1:1. A pro Radotín bylo v následujících minutách ještě hůř. Ve dvacáté minutě totiž domácí obrana zapomněla na Axforda, který procedil míček Sikovou výstrojí.  O minutu později se navíc trefil i Newton a zajistil tak Privateers vedení 3:1.

Ještě do konce prostřední části však krásnou střelou do pravého horního růžku stačil snížit Skála. Jednogólové manko navíc  po půlminutě třetí třetiny dotáhl Košťál, který se prosadil při početní výhodě.

Custodes pak zachránil gólman Sika a především branková konstrukce, kterou Kanaďané  nastřelili dvakrát během jedné minuty. Za to domácí mířili přesně. Deset minut před koncem uklidil odražený míč do branky Pešek. A o dvě minuty později si gólman Collins do branky srazil od zadního mantinelu odražený míček – 5:3.

Privateers pak už jen Higginsovou dalekonosnou střelou stačili snížit na konečných 4:5. Domácí Radotín se tedy raduje z postupu do finále, kde se utká s Megamen Boston.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024