Vrcholy letošního Memoriálu Aleše Hřebeského

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Vrcholy letošního Memoriálu Aleše Hřebeského

20.4.2013

Vrcholy letošního Memoriálu Aleše Hřebeského Letos se již podvacáté rozduní mantinely na radotínském boxlakrosovém stadionu. Dvacet týmů ze třinácti zemí světa se v 58 zápasech střetne v nelítostných soubojích o jubilejní titul šampiona tohoto prestižního turnaje. Nabízíme vám malou pozvánku.


foto Josef ŠtěpánČtyřdenní turnaj bude mít kromě mnoha skvělých zápasů i několik vrcholů v rámci doprovodného programu.

Středa 24. 4. od 19 hodin:
Určitě si nenechte ujít zahajovací ceremoniál, na kterém se představí všech 20 mužstev a kromě tradičních krásných mažoretek chystají pořadatelé jedno velké překvapení.

Pátek 26. 4. od 19 hodin:
Druhým vrcholem programu bude páteční galavečer lakrosu, v rámci kterého uvidí diváci všechny věkové kategorie lakrosových hráčů – od těch nejmenších až po současné reprezentanty, kteří se utkají s All Stars výběrem zahraničních hráčů turnaje. Česká reprezentace se začíná připravovat na mistrovství světa v roce 2015 a toto bude její první vystoupení. V rámci večera se uskuteční dovednostní soutěže hráčů, netradiční vystoupení krasojezdkyň-cyklistek a program zakončí světelná show.

Sobota 27. 4. od 15 hodin:
Sportovním vrcholem celého turnaje bude sobotní podvečer a boje o umístění na předních místech.
Před zápasem o třetí místo se vrátíme v čase o 20 let zpět a vychutnáme si „opakování“ prvního finále Memoriálu Aleše Hřebeského – utkají se totiž týmy LCC Radotín 1994 a TJ Malešice 1994.
Finále letošního ročníku pak bude zahájeno ve 20 hodin a večer skončí slavnostním předáním cen a ohňostrojem.

Další dobré důvody pro návštěvu letošního Memoriálu:

1. Nejkvalitnější turnaj v historii
Letošní ročník můžeme bez nadsázky označit jako nejkvalitnější v historii. Zejména všechny čtyři kanadské týmy budou velmi silné. Vedle starých známých Green Gaels, Love You to Death a Nova Scotia Privateers se nově představí Pioneers z Vancouveru a hned se zařadí mezi horké favority na celkový triumf. Tuto čtveřici favoritů doplní trojnásobný vítěz Megamen Boston. Z ostatních týmů si na vítězství brousí zuby především domácí LCC Radotín, SK Lacrosse Jižní Město, Dublin Riggers či London Knights.

2. Wolves na turnaji
Letošního ročníku se účastní také radotínští mladíci a bude velmi zajímavé sledovat, jak si v silné mezinárodní konkurenci povedou. Jejich postup z těžké skupiny by byl překvapením, ale další případná utkání s týmy z Rakouska, Polska, Francie a Izraele mohou být velmi vyrovnaná. Každopádně to bude pro všechny mladé radotínské hráče velká zkušenost.

3. Profesionální fotostudio přímo v areálu
I pro letošní ročník Memoriálu jsme domluvili služby profesionálního fotografa Josefa Štěpána, vybaveného špičkovou tiskárnou Epson ve stánku přímo v areálu hřiště. Všechny fotografie budou v průběhu turnaje prezentovány na LCD monitorech na fotostánku v bezprostřední blízkosti hřiště, kde si je každý divák i hráč bude moci prohlédnout a případně ihned pořídit v profesionální kvalitě až do velikosti A3+! Vybrané fotky bude možné pořídit i v elektronické podobě v e-shopu. Ukázky snímků Josefa Štěpána z Evropské lakrosové ligy najdete zde, fotky z loňského Memoriálu pak na webu www.josefstepan.cz. Fotografie z letošního ročníku budou přibývat zde.

4. Rychlé kombinace, mnoho gólů, tvrdé střety
To vše přináší divákům boxlakros – divácky velice atraktivní a vděčný sport. Každý, kdo na turnaj zavítá, bude svědkem neopakovatelných soubojů, krásných rychlých kombinací a mnoha vstřelených branek. Boxlakros je sport pro celé muže, kteří neuhnou v žádném soboji, soupeři nic nedarují, ale po závěrečném hvizdu rozhodčího si se soupeřem podají ruce a jsou z nich opět dobří kamarádi.

5. Doprovodný program pro děti
Pokud se rozhodnete pro návštěvu i se svými dětmi, nemějte obavu, že by se nudily. V areálu mohou využít dvou dětských koutků, plných zajímavých atrakcí. Mohou také soutěžit o drobné ceny a jistě ocení sobotní ohňostroj. Program pro děti zajišťuje mateřská školka Petrklíč.

6. Tombola plná skvělých cen
Během pátku a soboty budete moci vyhrát v naší tombole o spoustu věcných cen, které nám věnovali naši partneři. Půjde např. o typické české pochoutky, sportovní vybavení a oblečení, dárkové koše atd.

7. Měřič rychlosti střely
Stejně jako v minulých letech jsme připravili pro návštěvníky atrakci v podobě radarového měřiče rychlosti střely. Každý si tak bude moci vyzkoušet své lakrosové schopnosti a dovednosti v této oblasti a třeba porovnat své výkony z let minulých s těmi dnešními. Na „nejtvrdšího“ střelce samozřejmě čeká odměna. A může pak srovnat rychlost svojí střely s nejlepšími hráči, kteří se předvedou v přestávce exhibičního zápasu.

8. Páteční galavečer
Pokud se chystáte na Memoriál pouze na jeden den, určitě si nenechte ujít páteční večer. Galaprogram začíná v 19 h exhibičními vystoupeními nejmenších lakrosáků a pokračuje zápasem české reprezentace proti výběru nejlepších zahraničních hráčů turnaje: ČR vs. All Stars. V přestávkách pak budou k vidění dovednostní soutěže vybraných hráčů z každého týmu a večer bude korunován světelnou show. Večerem provází Zdeněk Suchý.

9. Finále
Sportovní vyvrcholení turnaje nastane v sobotu 27. dubna odpoledne. V 15 h začíná první semifinále, v 18.50 h zápas o konečné 3. místo a ve 20 h vrchol – finále, kdy se dvě nejlepší mužstva střetnou o hlavní trofej. Český tým (a to SK Lacrosse Jižní Město) uspěl ve finále naposledy v roce 2006. Loni byli blízko domácí LCC, když se probojovali až do finále, ale nestačili na americký výběr Megamen Boston. Tak možná letos… Slavnostní zakončení Memoriálu a vyhlášení nejlepších týmů proběhne ihned po skončení finále. Individuální trofeje budou předány na závěrečné party, která je veřejnosti přístupná.

10. Neopakovatelná atmosféra
Kdo se byť jednou zúčastnil Memoriálu Aleše Hřebeského, dá nám za pravdu, že lakrosový areál LCC Radotín má svého genia loci a turnaj neopakovatelnou atmosféru. Přijďte si ji užít! Dramatické zápasy, příjemná setkání, lakrosová party, dobré pivo i jídlo. Čeká vás přátelská atmosféra, kvůli které jezdí rok co rok do Radotína týmy z celého světa.

Celý průběh turnaje můžete sledovat na www.net-tv.cz.

Jan Barák

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: 2013   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024