Druhá projekce filmu Lacrosse – “It´s a way of life“/Lakros – „To je způsob života“

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2014 / Druhá projekce filmu Lacrosse – “It´s a way of life“/Lakros – „To je způsob života“

25.4.2014

Druhá projekce filmu Lacrosse – “It´s a way of life“/Lakros – „To je způsob života“ Drhá projekce dokumentu Lívie Šavelkové, Tomáše Petráně a Milana Durňaka Lacrosse – “It´s a way of life.“/Lakros – „To je způsob života“ se uskuteční v pátek 25. 4. 2014 od 16 h v malém sále sokolovny.


V roce 2011 se v Praze konalo mistrovství světa v boxlakrosu, kterého se zúčastnil i tým Irokézů. Mužský lakrosový tým přijel do České republiky vůbec poprvé a přicestoval na irokézské pasy. Film není jen o samotném mistrovství, ale o důležitosti lakrosu samotného nejen pro Irokéze, ale i pro české hráče, a to z řad hráčů „velkého“ lakrosu, tak z řad skautů a woodcrafterů. Přibližuje také vznik a rozvoj této původně indiánské hry ve Střední Evropě a mimo jiné i jeho roli v socialistickém Československu a nachází zajímavé paralely mezi významem této hry u nás a u původních obyvatel amerického kontinentu.

Autoři představí svůj 65minutový dokument komunitě lakrosových nadšenců a účastníků 21. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského. Specifikem promítání je možnost získat reakci některých aktérů filmu především z řad Irokézů, kteří se 21. Memoriálu také účastní.

Film je anglicko-česky s titulky.

Počet míst na promítání je omezen, v případě zájmu uspořádáme druhé promítání v sobotu během party.

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: 2014   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024