Green Gaels–Megamen 3:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2014 / Reportáže / Green Gaels–Megamen 3:2

26.4.2014

Druhé semifinále nakonec rozhodnul jediný gól. Green Gaels i přes množství trestů zvítězili nad americkým soupeřem 3:2. Večer je čeká souboj o zlato s Irokézy, zatímco Megamen změří síly s domácím Radotínem.


Zápis/Statistiky

Na začátku utkání Green Gaels nevyužili svoji přesilovku, ale pár vteřin po návratu pátého hráče do pole otevřel skóre Henkewich, který dostal přihrávku před bránu a mířil přesně.

Brzy si šel sednout další bostonský hráč. Hurm dostal delší trest za hru vysokou holí.  Megamen vybojovali míč a vybrali si oddechový čas. Rozvržení taktiky hry v oslabení se Američanům zřejmě vyplatilo, protože se jim podařilo dvakrát ohrozit soupeřovu branku.

Gól do šaten ve prospěch Green Gaels vstřelil opět Henkewich, když na sebe v přečíslení tři na dva jeho dva spoluhráči navedli obránce, a on tak mohl v klidu zamířit a vypálit.

První gól Bostonu mohl přijít během americké přesilovky na začátku druhé třetiny, ale brankář Green Gaels nastavil nebezpečné střele beton. Radovat se mohl až ve čtvrté minutě Plunkett, který dostal přihrávku před brankoviště a příležitosti se chopil zodpovědně.

Další, tentokrát tříminutová, přesilovka Megamen začala kanonádou na kanadskou bránu, ale Roberts zachytal skvěle. Green Gaels se pak zmocnili míče a naháněli cenné vteřinky. Teprve chvíli před koncem trestu se musel znovu vyznamenat kanadský gólman.

Na začátku poslední třetiny se do střelecké pozice dostal Wasik, trefil růžek brány a vyrovnal šance na vítězství v tomto semifinále.

Hrubý zákrok u mantinelu skončila ostrou výměnou názorů a vyloučením Lundyho na tři minuty plus do konce utkání. Oslabení Green Gaels přerušil Castle, který dostal minutový trest za držení. Při hře čtyři na čtyři pak přiběhl Goddard ze strany před gólmana a Kanaďané znovu vedli. Zbytek americké přesilovky jistil gólman Roberts.

Posledních dvacet sekund zkusili Američané hru bez brankáře, ale svůj útok ke koncovce nedotáhli.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024