Green Gaels - Custodes 8:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Green Gaels - Custodes 8:7

25.4.2015

Neuvěřitelná smůla. Jak jinak hodnotit zápas, ve kterém tým po většinu času vede a navíc obdrží vyrovnávací branku sekundu před koncem základní hrací doby. Radotínští Custodes měli zkušený kanadský celek Green Gaels takřka na lopatě. Brankou v poslední sekundě o vítězství přišli. V samostatných nájezdech rozhodl ve třetí sérii Goddard.


Zápis/statistiky

Po opatrném úvodu se jako první dostali ke slovu hosté. Goddard přešel přes několik hráčů a přesnou střelou do růžku poslal Green Gaels do vedení. Vzápětí Pešek poslal do sóla Skálu, ten ale orazítkoval jen tyčku. Custodes to ale příliš mrzet nemuselo. Košťál totiž v 11. minutě schoval střelu za bránící hráče a kanadský gólman se za míčkem jen ohlédl.

Custodes brzy přidali i vedoucí branku. Skála si naběhl do středu a nechytatelně mezi nohy proměnil. Domácí byli při chuti. Do samostatného úniku se dostal ryze sváteční střelec Polách, zakončit se mu ale nepodařilo, Pešek už byl úspěšnější, leč kanadský brankář Roberts svůj tým podržel. Na druhé straně se vyznamenal také Sika, když zneškodnil sólo Goddarda.

V 15. minutě se český tým potřetí radoval. Pešek šikovně oběhl branku a překvapil Robertse. Ten lovil míček ze své sítě i v 18. minutě, když si na Barákovu střílenou přihrávku naběhl Procházka a neomylně zavěsil. Netrvalo dlouho a Kanaďané se dostali do zápasu. Cann proběhl přes několik hráčů a Sika byl bezmocný. Domácí tato branka mohla mrzet o to více, že vzápětí se prezentoval sólovou akcí nejzkušenější hráč kanadského týmu Prout, který prudkou střelu poslal přímo pod břevno.

Reklama na lakros pokračovala i nadále. Šance střídala šanci, oba brankáři podávali výjimečné výkony. Činili se ale i střelci. Tak jako domácí Skála, který si naběhl před branku a vrátil Custodes dvoubrankový náskok. Ten měl ale jen jepičí život. Goddardova tvrdá střela se dostala za záda marně se natahujícího Siky. Skála měl následně možnost vstřelit další branku, ovšem těsně přestřelil a Košťál namířil dorážku jen do Robertse.

Přesto se český tým dostal do dvoubrankového vedení. Pavel Poupě vysunul Peška, který se tváří v tvář Robertsovi nemýlil. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby napřáhl Teeter a jeho skákavá střela byla zároveň i gólová. Domácím jistě zatrnulo po samostatném úniku Prouta, kterého ale Sika vychytal.

Kanaďané ale přesto čtyřiačtyřicet vteřin před dovršením šestatřiceti minut vyrovnali. Po závaru před Sikou skóroval opět Teeter. V závěru plném zajímavých okamžiků hnala výtečná divácká kulisa domácí za vítězstvím. Čtyři vteřiny před koncem si před branku naběhl Pešek a rozjásal naplněné ochozy. V tu chvíli nikdo nepochyboval, že si Radotínští nezahrají finále. Největší zápletka se ale teprve rodila. Vteřinu před koncem totiž Prout našel před brankou nedostatečně bráněného Canna, který rozpoutal vlnu euforie u hráčů v zeleném. Domácí naopak smutně popadali na plochu.

Rozhodnout tak musely nájezdy. Jako první začínal domácí Košťál, mezi betony ale úspěšný nebyl. Neuspěl ani Prout, jenž trefil břevno. Ostrostřelec Pešek pohořel na kanadském gólmanu Robertsovi. Přiblížit Green Gaels k vítězství mohl Teeter, avšak Sika se překvapit nenechal. Ve třetí sérii neproměnil Skála, autor dvou branek Goddard si věděl rady a tvrdým pokusem k levé tyči poslal svůj tým do finále.

Smutní Custodes se již viděli ve finále, avšak branka v poslední vteřině jim veškeré plány překazila. Zahrají si tak o třetí místo proti bostonskému týmu Megamen. Green Gaels vyzvou ve finále krajany Pioneers.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024