Pioneers - Bats Bratislava 8:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Pioneers - Bats Bratislava 8:3

22.4.2015

Úvodní tlak sice přestáli, poté ale v rychlém časovém sledu třikrát za sebou inkasovali a připravili se o lepší výsledek. Hráči Bats Bratislava v zápase proti kanadským Pioneers totálně nezvládli první periodu, kterou prohráli 0:5. V té druhé přišlo z jejich strany určité zlepšení, citelné manko už ale dohnat nedokázali.


Zápisy/statistiky

Úvodní tlak kanadského mužstva Pioneers bratislavští hráči vcelku přestáli. Přesto v 7. minutě inkasovali po brance Clarka. Jak moc se slovenským týmem tato branka zatřese, to čekal asi málokdo. Brzy totiž přidal další gól Cox a minutu po něm také Mallory.

Bratislavští v tu chvíli připomínali spíše sparring partnery. Proto snad ani není divu, že do konce první periody slovenský gólman Šámalík ještě dvakrát inkasoval. Ve 12. minutě totiž přidal druhou branku Cox a tři čtvrtě minuty před vypršením patnáctistovky skóroval také Keith.

Do druhé půle snad nastoupila jiná Bratislava. Kanadský tým totiž už nebyl tak suverénní jako v první části. Důkazem toho je přesná Patzkova přihrávka na nabíhajícího Thomaye, který překonal brankáře Wilsona a na bratislavské straně i v hledišti propukla nefalšovaná radost. Tu ale za padesát vteřin zchladil hráč kanadských Pioneers Jones a dal tak jasně najevo, že favorit žádné drama nepřipustí.

Sympaticky bojující slovenští hráči však ve 22. minutě přidali druhou branku, která byla dost podobná té první také nyní slavila úspěch dlouhá přihrávka, tentokrát od Gheorhgeho, který našel tísněného Zifčáka, jenž dokázal zakončit a navíc i překonat Wilsona. Bratislavští se dvěma vstřelenými brankami osmělili a byli to oni, kdo byl opticky lepším týmem.  Přesto ve 25. minutě inkasovali, když přesně zacílil Calderwood.

I na tuto branku ovšem slovenští hráči dokázali odpovědět. Střelou z požehnané vzdálenosti se prezentoval Thomay a Wilson smutně pokrčil potřetí. Poslední slovo však patřilo kanadským Pioneers. Osmnáct vteřin před koncem dokonal hattrick Clarke. Bratislavští předvedli, zejména ve druhé periodě, sympatický výkon, který ovšem kvůli pokaženému začátku na lepší výsledek nestačil.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024