Pioneers - Green Gaels 9:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Pioneers - Green Gaels 9:6

25.4.2015

Finále jak má být! Našlapaný radotínský stadion viděl strhující bitvu mezi torontskými Green Gaels a Pioneers z Vancouveru. Pioneers po většinu zápasu drželi vedení, které si nenechali vzít ani v hektickém závěru a po výhře 9:6 se premiérově radují z prvního místa na Memoriálu Aleše Hřebeského.


Zápis/statistiky

V úvodu utkání byli zkušenějším týmem Green Gaels. Proustovu střelu ale dokázal brankář Wilson vytěsnit do bezpečí. Nebezpečný byl také Teeterův pokus, se kterým měl Wilson starosti, ale opět obstál. Hráči z Toronta měli také výhodu přesilové hry po vyloučení Jonese, těsně po vypršení trestu udeřili, když se stejně jako proti Custodes trefil Goddard.

Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Jones měl dostatek času zamířit mezi Robertsovy nohy. Za dalších pětačtyřicet sekund již Pioneers vedli. Keith využil zacloněného Robertsova výhledu a propálil jej.

Po přestávce započal gólovou kanonádu sedm vteřin po vypršení přesilové hry Teeter, jenž vyrovnal střelou k levé tyčce. Pioneers ale mají obdivuhodnou formu. Wilp Vander nezaváhal v samostatném úniku a svůj tým tak poslal zpět do vedení. To ještě za osmnáct vteřin po něm zvýraznil Jones, který našel mezírku mezi Robertsovými betony.

Zápas jako na houpačce pokračoval. Vynikající střelec Goddard vymetl pavučinu nad Wilsonovým ramenem a Green Gaels byli opět na dostřel.  Ovšem stačila jedna malá chyba, kterou Keith nemilosrdně potrestal a poslal Pioneers do vedení 5:3.

Hráči z Vancouveru vycítili šanci k navýšení náskoku a tu také využili. St. Germain šťouchl rybičkou do míčku a ten skončil za Robertsovými zády. Green Gaels, podobně jako v zápase proti radotínským Custodes, nesložili zbraně. Nejprve Goddard přebral přihrávku z levé strany a naprosto přesně zavěsil. O chvíli později se tentýž hráč trefil do levé šibenice, čímž si připsal svoji čtvrtou branku v zápase.

Pioneers reagovali na slepené branky oddechovým časem. Je pravda, že tlak Green Gaels trochu otupili, jelikož hráči v zeleném si do konce druhé části nevytvořili vážnější šanci.

Na poslední třetinu se v Radotíně hustě rozpršelo. A štěstí pršelo zpočátku Pioneers, kteří se nejdříve ubránili velké šanci, následně podnikli rychlý útok, jež zakončil přesnou střelou Ray Calderwood. Brzy byl však rozdíl opět jednobrankový. Nádhernou Proutovu přihrávku přetavil v gól Collins. Ve 31. minutě se nádhernou akcí blýskl Jonese, který ač faulován, protáhl se do zakončení a trefil nádherně k pravé tyčce.

Green Gaels se hnali za korekcí výsledku, avšak pozorná obrana Pioneers v čele se spolehlivým brankářem je dokázala eliminovat. V jedné z největších šancí neuspěl Prout, který mířil těsně vedle. Hráčům z Toronta nepomohla ani více než půl minutová power play. Naopak do otevřené obrany pláchl

 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024