Team Germany - Turku Titans 3:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Team Germany - Turku Titans 3:5

24.4.2015

Turku Titans si v sobotu zahrají o celkové třinácté místo. Rozhodli o tom v souboji s výběrem Německa, který po vyrovnané bitvě porazili 5:3. Na Němce tak zbude pouze zápas o patnáctou příčku konečné tabulky.


Zápis/Statistiky

Finové se vedení ujali hned na začátku utkání. Přesně po třiadvaceti vteřinách hry se nalevo od brankoviště ocitl nehlídaný Jokela, který si pohrál s gólmanem a načal gólový účet zápasu. Titans měli po gólu převahu a vypracovali si řadu dalších šancí, brankář Lohrenz však svůj tým několikrát podržel.

V úvodu zaražení Němci se vzpamatovali až v páté minutě, postupně hru vyrovnali a byli to oni, kdo se častěji objevoval před brankou. Jejich útočné snažení sice nejprve zastavil dobře chytající Uusitalo a posléze i branková konstrukce, v šesté minutě už se však radovali z vyrovnání. Brandenburger využil zaváhání finské obrany a sám před brankou si věděl rady - 1:1.

Ani jeden z týmů se potom do bezprostředního ohrožení soupeřovy branky příliš nedostával a útočníci zkoušeli štěstí zejména střelami z dálky. Oba brankáři však byli pozorní. O změnu skóre na světelné tabuli se postaral až dvě minuty před přestávkou Laaksonen, jenž parádní rybičkou vrátil vedení opět na stranu Titans. Jenže ještě do poločasu bylo znovu vyrovnáno. Německo hrálo přesilovou hru a početní výhodu minutu před sirénou proměnil svým druhým gólem v zápasu Brandenburger.

V druhé periodě si diváci museli na gól počkat hodně dlouho, viděli spíš urputná boj s minimem velkých šancí. Gólový půst utnul až pět minut před koncem Hamann, který byl na levé straně branky nepokrytý a přízemní střelou kolem betonu zasunul za tyčku. Poprvé v utkání tak německý tým vedl.

Šanci odskočit na dvoubrankový rozdíl měli Němci o dvě minuty později, když měli výhodu přesilové hry. Nejenže však nedokázali skórovat, ale dokonce naopak ještě inkasovali. V oslabení přes celé hřiště utekl Jalvanti a naháněn dvěma obránci a zakončil přesně k pravé tyči.

A Němci záhy doplatili i na další velkou chybu. Před brankou trestuhodně nechali úplně volného Hyytiäinena, ten vyloženou příležitostí nepohrdl a poslal Turku do vedení 4:3. Definitivní hřebíček do německé rakve zatloukl necelou minutu před konce Aaltonen, který se obtočil kolem obránce a přesnou střelou k přední tyči rozhodl o vítězství Titans nad výběrem Německa 5:3.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024