EF1: Istanbul Sultans - TJ Malešice 2:8

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / EF1: Istanbul Sultans - TJ Malešice 2:8

21.4.2016

Zřejmě největší dosavadní překvapení se zrodilo hned při prvním osmifinálovém utkání. Favorizovaný turecký Istanbul totiž nestačil na Malešice, kterým ve velmi zajímavém zápase podlehl vysoko 2:8. Utkání, které se vyznačovalo tvrdostí i bojovností z obou stran si podmanil Ondřej Podroužek, autor pěti branek.


Zápis/statistiky

Turci profrčeli základní skupinou bez ztráty kytičky, avšak v osmifinále narazili. Hned při prvním střídání měli Malešičtí velkou šanci, samostatný únik ale nevyužili. O chvíli později Istanbul chyboval. Adamiec našel Podroužka, který poslal svůj tým do vedení . Pražský tým chytrou hrou rozleptával taktiku svého soupeře a když se dostal do šance, nemilosrdně trestal. Příkladem budiž 9. minuta a střela Plecitého, která tureckému brankáři propadla za brankovou čáru. Chvíli před přestávkou využil přesilovou hru po parádní kombinaci Podroužek, který trefil navýsost přesně horní růžek istanbulské svatyně.

Opaření Sultáni nenašli ve druhé části žádnou odpověď na dobřehrající Malešice. Brzy po pauze se Podroužek prosadil chytou tečí a dovršil tak hattrick. O necelé dvě minuty později zvýšil již na 5:0 z pohledu Malešic Tolar, který využil přesilovou hru, jež byly velkou doménou Pražanů. Následně sice snižoval Klein, ale odpověď Plecitého do pravého růžku byla více než rychlá.

O možnou zápletku se necelých pět minut před koncem postaral da Silva, který chirurgicky přesně zacílil střelou o břevno. V závěru však tureckým hráčům tekly nervy. Na vině bylo možná i nepříjemné zranění jejich spoluhráče, při kterém musel být na plochu přivolán lékař. Na malešické straně se po tomto důrazném zákroku nevylučoval, protestující Turci šli dokonce do tří a pražský tým trestal. Vstřelil dvě branky, jejichž autorem byla hvězda tohoto střetnutí Ondřej Podroužek. On i jeho spoluhráči se mohli po závěrečné siréně vítězoslavně chytit kolem ramen, tento zápas se jim totiž náramně vydařil!

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024