Finále/Final Game: LCC Custodes - Team Alberta 6:7 po prodloužení

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / Finále/Final Game: LCC Custodes - Team Alberta 6:7 po prodloužení

23.4.2016

Domácí tým LCC Custodes na titul nedosáhl. Kanadskému Team Alberta podlehl po dramatickém vývoji 6:7 po prodloužení, když o konečném výsledku rozhodl střelou z dálky Wilhelm.


Výsledky/statistiky

I když první střela utkání patřila Radotínským, z úvodní branky se radoval soupeř. Ofenzivní hvězdu Team Alberta Grega Bourreta vyzval ke skórování Shaun Wilhelm přihrávkou na střed a ten mezi nohy propálil Jakuba Mareše. Rychlá branka domácí nepoložila. Naopak je to vedlo ke zvýšení aktivity směrem dopředu.

Na hráčích Custodes byla hlavně v úvodu zjevná nervozita, z čehož vyplývala nepřesnost v útočné fázi. Několik nadějných akcí tak vyznělo do prázdna, protože chyběla finální přihrávka. Přesto se jim povedlo zatlačit Kanaďany do defenzivy. Převzali iniciativu a hostům toho moc nedovolovali.

Tlak nakonec proměnili i ve vyrovnávající branku. Pár pěkných kombinací skončilo i díky zapříčinění brankáře Johna McMillana bez úspěchu, ovšem v šesté minutě už stadionek na okraji Prahy vybuchl nadšením. Pohlednou souhru vyřešil Dominik Pešek křížnou přihrávkou na Tomáše Procházku, který zblízka „zabouchl“ míček do sítě. Na další úspěch hráči LCC do konce třetiny čekali marně. Naopak se gólové radosti dočkali hosté, když pouhých devět sekund před přestávkou potrestali opět střelou mezi betony nepozornost obrany Radotína. Autorem byl Wilhelm – 1:2.    

Plno zvratů

Do druhé části vstoupili aktivněji Kanaďané. Erik Turner využil chyb obrany Custodes, které byly následkem zvýšeného presinku hostů. Zmocnil se volného balonku a nekompromisně ho poslal až za Marešova záda usměrněnou střelou. Za chvíli zvyšoval tentýž hráč už na 1:4 a s domácími šancemi na triumf to vůbec nevypadalo „růžově“.

Jenomže ještě do druhé přestávky domácí dvakrát udeřili a zápas dostal nový náboj. Na 2:4 snížil Jiří Loskot, k němuž se šťastně odrazila vyražená střela. A on s dorážkou problém neměl. A na 3:4 dal Pešek, jehož schovanou ránu za obránce McMillan neviděl a naneštěstí pro něho mířila přesně. Dokonce ani vyrovnání nebylo daleko, ale kanadský gólman předvedl zákrok, který by v zámoří bez váhání označili „big save“. Míček mířící do odkryté branky stihl zázračně lapit a zkazit domácím radost.

Dechberoucí závěr

Radotín vstoupil do třetí třetiny s touhou po vyrovnání, ale Kanaďané hráli dobře dozadu a domácí boxlakrosaře nepouštěli do šancí. Naopak to byli právě oni, co mohli navýšit svůj gólový příspěvek, když šli sami na brankáře Mareše. Ten si připsal vynikající zákrok a prozatím ochránil Custodes od katastrofy. Přes všechnu snahu se domácích dotáhnout skóre nepovedlo, čehož využila Alberta. Přečíslení dva na jednoho dobře vyřešil Bourett, který využil asistenci Tournera.

Pak ovšem přišla 31. minuta. Pešek po nápadité kombinaci a Barák po úniku po křídle během jedenácti sekund vyrovnali na 5:5 a v ochozech zavládla euforie. Fanoušci hnali Radotín za vítězstvím. Ovšem ani Alberta se nechtěla se smírným stavem vyrovnat. Necelé dvě minuty od té doby, co Radotínští srovnali, vrátil vedení na kanadskou stranu Erik Hansen. Nebylo to najednou. Team Alberta již párkrát předtím zazlobil, přičemž tohle bylo vyústění jejich snahy.

Tenhle večer ale ještě neměl končit. Pešek se povedenou střelou z dálky postaral o jeho pokračování. Do posledních chvil se hrál fantastický lakros. Utkání se přelévalo z jedné na druhou stranu. Oba týmy mohly rozhodnout ještě před vypršením řádné hrací doby, ale nepovedlo se to ani jednomu. Zápas šel do prodloužení, kde nakonec byli těmi šťastnějšími Kanaďané.  O poslední branku memoriálu se postaral Wilhelm dalekonosnou ránou – 6:7.

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024