QF3: Green Gaels – SK Lacrosse Jižní Město 16:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / QF3: Green Gaels – SK Lacrosse Jižní Město 16:1

22.4.2016

Tvrdý náraz čekal ve čtvrtfinále hráče Jižního Města. Pražany v souboji o nejlepší čtyřku turnaje deklasovali Green Gaels 16:1. Kanadský tým se tedy v souboji o finále v sobotu střetne s domácími Custodes.


Výsledek/Statistiky

Osud utkání určil hned jeho samotný úvod. Na tabuli svítil čas 6.24 a stav utkání byl pro Jižní Město hororový 0:6. Kanadská kanonáda začala už po dvaceti vteřinách hry a postupně se trefili Derks, Blocho, Petschenig, Goddard, Henkewich a Gilray.

Jižní Město zareagovalo střídáním brankářů, za Bartušku přišel Čekal, a time outem. Tyto změny pražskému celku očividně výrazně pomohli. Především nový gólman Čekal se chytil a během několika minut pochytal hned několik jasných šancí. Ve 12. minutě ale přeci jen inkasoval, na střelu Derkse neměl nárok.

Ke konci první poloviny už se Jižní Město také díky jistým zákrokům Čekala osmělilo a začalo podnikat výlety před soupeřovu branku. První dva pokusy se ještě neujaly, ale pak Pražané dostali výhodu přesilové hry a tu proměnili.  Prvním a nakonec také jediným českým střelcem utkání se stal Schaffner, který korigoval na poločasových 1:7.

Druhá půle zprvu tak jednoznačně nevypadala. Pražané se statečně prali, aby se stavem zápasu ještě něco udělali. Snížit mohli ve 20. minutě, kdy hráli další přesilovou hru. Jenže se jim to nepovedlo a navíc ještě inkasovali. Při oslabení utekl Blocho a zvýšil na 8:1.

Přes veškerou snahu Jižního Města se kvalita prostě projevila a Gaels s chutí přidávali jeden gól za druhým, na konci utkání se stav zastavil až skóre na 16:1. Kanadský tým tedy suverénně postoupil do semifinále, kde narazí na další český tým Custodes.

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024