SF2: Team Alberta – Turku Titans 5:4 po nájezdech

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / SF2: Team Alberta – Turku Titans 5:4 po nájezdech

23.4.2016

V druhém semifinále finské Turku překvapilo favorizovanou Albertu, když po základní hrací době vybojovalo remízu 4:4. Do finále přesto po nájezdech postoupil kanadský Team. Jeho hráči proměnili obě samostatná střílení, zatímco Finové se neprosadili.


Výsledky/statistiky

Začátek byl z obou stran opatrný. Nikdo se příliš nehnal dopředu a čekalo se na chyby. Finové už postupem do semifinále velmi překvapili, a tak nemohli proti Alebertě nic ztratit. Jako první skórovali Kanaďané. Greg Bourett si zmátl soupeře, když nabíhal na pravou stranu, ale přes hlavu lakroskou poslal přesnou střelu, která všechny zaskočila včetně gólmana Uusitala.

Finové nesložili zbraně, a i když jako outsideři se dostali do těžké pozice, kdy proti velkému favoritovi brzy prohrávali, povedlo se jim ještě do přestávky vyrovnat. Alberta na okamžik přestala bránit Jarna Aaltonena a ten volnosti stoprocentně využil  - 1:1.

A to nebylo zdaleka od nadšeně hrajícího Turku všechno. Po krátkém vydýchání a změně stran ho do vedení poslal Robert Raittila. Ten si zahrál proti brankáři McMillanovi na „Supermana“. Nastrčenou lakroskou zasunul míček za jeho záda. Cestu našel zeshora nad jeho maskou. 

Albertě trvalo přes tři minuty, než se jí povedlo dát na 2:2. Bourett zaujal pozici na středu a svým druhým gólem vystřelil kanadskému týmu srovnání. Po něm se vrátilo utkání na „začátek“. Zase na obrátkách nabralo až po vedoucí brance Titánů. Rychlého střídání využil opět Raittila. Pro úplně zapomenutého kanonýra nebyl problém na konci druhé třetiny skórovat.

Jenomže Alberta si do Radotína přijela pro finále. Zprvu se o zlikvidování drobného finského náskoku postaral po individuální akci Erik Tournett -3-3. Kanaďané posléze svého soka zmáčkli a naději na postup jim přiživil AJ Peli, který po přihrávce Bouretta překonal podstřelem Uutsila a chvíli před koncem poslal favorita do trháku. Nakonec přeci jen na nájezdy došlo. Finy do nich poslal Roope Jokela. Šok na kanadské střídačce způsobila jeho skrytá střela, na kterou nedokázal McMillan zareagovat.

Samostatná střílení jsou loterií. A i když od Turku nikdo postup nečekal, teď se jim najednou vyskytla vynikající šance na vyřazení jednoho z favoritů memoriálu. Alberta přesto zachovala klidnou hlavu. První nájezd, i když se štěstím, proměnila. Následně Finy vychytal McMillan. I napodruhé byli Kanaďané úspěšnější. A když se hráči Turku znovu netrefili, bylo rozhodnuto.

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024