V2: Nova Scotia Privateers – Megamen 4:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / V2: Nova Scotia Privateers – Megamen 4:5

23.4.2016

Druhý duel poražených týmů ze čtvrtfinále byl ryze kanadsko-americkou záležitostí. Zámořský souboj nakonec vyhráli Megamen, kteří v dramatické bitvě porazili Privateers těsně 5:4. Američané si tak zahrají s Malešicemi o konečné páté místo, Kanaďany čeká souboj o sedmé místo s Jižním Městem.


Výsledek/Statistiky

Aktivněji do zápasu vstoupili Privateers, už po minutě a půl hry našel krásnou přihrávkou z pravé strany Titchmarsh MacDonalda a ten, ač důrazně tísněný dokázal pohotově zakončit mimo dosah gólmana. Nova Scotia pak měla i další velké šance, Magameny ale několikrát podržel výborně chytající gólman Miller. V půlce sedmé minuty na druhé straně hřiště našel Potter před brankou Sayiau a ten srovnal na 1:1.

Pět minut před pauzou vrátil vedení na kanadskou stranu Stainer. Ten byl na konci krásné kombinace a z velkého úhlu dokázal protlačit míček mezi gólmanovou výstrojí a pravou tyčkou. Poté měli Megamen dvě přesilovky v řadě, přes řadu šancí se jim však ani jednu početní výhodu proměnit nepodařilo. Do poločasu ale přeci jen stačili srovnat. Po vyrovnání sil na hřišti prošel přes levou stranu Maciaszek, z dálky vypálil, schoval střelu za obránce a ta zaplula přesně ke vzdálenější tyči - 2:2.

Půlminutu po změně stran Magamen zápas otočili. Murphy od pravého mantinelu prošel přes celou šířku hřiště a z úhlu pověsil míček za tyčku. Za další minutu navíc od mantinelu v nouzi poslal míček na branku Todd a jeho nahození k překvapení všech včetně brankáře Cotea skončilo až v síti.  

Devět minut před koncem založil při hře 4 na 4 americký gólman Miller rychlý protiútok, našel Castlea a ten ihned po chycení míčku nádhernou zadovkou zaskočil brankáře. Parádní akce a Megamen šli do třígólového trháku. V závěru si Privateers vytvořili velký tlak, ten byl navíc v poslední minutě umocněný přesilovou hrou, při níž odvolali gólmana a v poli tedy měli o dva hráče víc. Ze hry se Američanům snížit zprvu nepovedlo, naději však po nařízeném samostatném nájezdu vykřesal Parker. Půl minuty před koncem navíc využil přesilovou hru Dunbar a najednou to bylo j en o jeden gól.

Drama ale Privateers dotáhnout nedokázali, na vyrovnávací gól už nedosáhli. Megamen tak udrželi vedení 5:4 a s Malešicemi si zahrají o konečnou pátou příčku. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024