(11) C: Megamen – Bundeswehr Lacrosse 5:4 SN

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (11) C: Megamen – Bundeswehr Lacrosse 5:4 SN

26.4.2017

Další velké drama dne nabídl zápas mezi Megamen a Bundeswehr Lacrosse. Utkání rozhodly až samostatné nájezdy, které se protáhly do páté série. Úspěšnější nakonec byli Američané, kteří si ve svém prvním utkání na turnaji připsali vítězství 5:4.


Výsledek/Statistiky

O zatím nejrychlejší gól na turnaji se postaral Blocho, který už po třinácti vteřinách hry našel skulinku mezi betony a poslal Megamen do vedení. Ten samý hráč navíc o pět minut později zvýšil na 2:0, když opět zamířil mezi nohy gólmana Hernena.

Hodně aktivní směrem dopředu ale byli také Němci, brankář Megamen Evens však dlouho odolával. Do přestávky se Bundeswehr přece jen podařilo snížit, a pomohla jim k tomu přesilová hra. Američany zatlačili před jejich branku, Broz našel na levé straně Wunderlicha a ten ihned vypálil. Zprvu nepříliš nebezpečně vyhlížející střela sklouzla po chráničích gólmana Evanse a doskákala těsně za brankovou čáru.

Po změně stran měl obrovskou šanci na vyrovnání Broz. Ten dostal krásnou dlouho přihrávku a před brankou byl naprosto osamocený, amerického gólmana však nepřekonal z první střely ani z následné dorážky. A jak to tak ve sportu bývá, záhy přišel trest. Na druhé straně prošel středem hřiště Jasek a střelou o zem zvýšil na 3:1.

Bundeswehr dostal zpět na rozdíl jediného gólu Bieber, který na začátku 18. minuty utekl po pravé straně, napřáhl a trefil přesně levý horní růžek branky. O dvě minuty později už bylo zaděláno na pořádné drama. To když se Brandenburger osekáván ze všech stran protáhl mezi třemi obránci a krásnou individuální akci zakončil přesnou střelou – 3:3.

Ještě větší důvod k radosti měli Bundeswehr minutu a půl před koncem, když vývoj zápasu otočil Sandlein. Megamen najednou byli blízko nečekané porážce, vrhli se do útoku a těsně před koncem se dočkali vyrovnání. Šestnáct sekund před závěrečnou sirénou utekl obráncům Cerino, uháněl sám na brankáře a přízemní střelou rozvlnil síť.

Druhý zápas v řadě tak musely rozhodovat až samostatné nájezdy. Také v nich to bylo velké drama a rozhodla až pátá série. Úspěšnější byli nakonec Megamen, kteří si tak připsali vítězství 5:4.  

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024