(17) A: TJ Malešice – Helan Går Lacrosse 6:8

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (17) A: TJ Malešice – Helan Går Lacrosse 6:8

27.4.2017

Pro malešické hráče neměl být švédský Helan Gar Lacrosse větší překážkou, zvláště když si včera poradili se silným týmem Nova Scotia Privateers, s nímž Švédové utrpěli třináctibrankový debakl. Opak ale byl pravdou. Zatímco Švédové hráli s velkou chutí, Malešičtí často kazili a i když brzy vedli o dvě branky, o svůj náskok přišli a po několika téměř totožných gólech prohráli s outsiderem překvapivě 6:8.


Výsledek/statistiky
 
Úvod utkání patřil favorizovaným Malešicím, které se již ve 2. minutě zásluhou Střechovy střely do šibenice ujaly vedení. Brzy po něm skóroval také Tolar, který dopravil do branky odraženou střelu od mantinelu. V 8. minutě předvedli také Švédové, že se s nimi musí počítat. Po velice pěkné kombinaci se stal úspěšným střelcem Blomgren. Na jeho branku však odpověděl Hříbal, který potrestal chybu Helan Gar.
 
V tuto chvíli se nedal předpokládat nějaký vzdor outsidera, kterému ani nic nenasvědčovalo. Opak byl ale pravdou. Snyder našel skulinku mezi chrániči brankáře Klokana a vlil svým spoluhráčům novou krev do žil. O chvíli později jeho spoluhráč Hommelhoff využil zakrytého výhledu brankáře Klokana a zaskočil jej velmi nenápadnou střelu. Obrat následně dokonal další zacloněnou střelou Blomgren. Podobnou střelou slavil úspěch také o minutu později Hommelhoff a brankář Klokan se naštvaně podíval na své spoluhráče, kteří nechávali švédským hráčům až příliš prostoru.
 
Snížení přišlo ve 13. minutě, kdy Černého skákavá střela z dálky propadla do sítě švédského brankáře. Poslední slovo však opět patřilo Helan Garu. Nebezpečný Blomgren si naběhl před branku a mohl zvednout vítězně ruce nad hlavu. Díky této brance si tak do svých statistik zapsal hattrick, ale co více, Švédové vyhráli první poločas o dvě branky a nad hráči Malešic se vztyčil varovný prst.
 
V úvodu druhé půle měli švédští hráči výhodu přesilové hry po faulu Procházky. Orazítkovali však pouze levou tyč Klokanovy branky. Následně přišel také tlak Pražanů, leč bez gólového efektu, který by vrátil malešické hráče do hry. Naopak ochozy zašuměly, když z levé strany vystřelil Käck o malý kousek mimo. 
 
Emoce vzbudila sedmá branka Helan Garu, kterou vstřelil v pádu Eklund a hlavní rozhodčí ji po chvilce váhání uznala. S chutí hrající Švédové byli i nadále o chloupek lepším týmem, zatímco malešické hráče svírala jakási křeč. Přesně tohle dokumentoval i sebevědomý LIndův průnik, po němž Klokan tahal míček z branky již poosmé. Na druhé straně vykřesal jiskřičku naděje zcela volný Střecha. Šestou branku vstřelil v úplném závěru z levé strnay Trhlík. Na zdramatizovaní už ale pražští hráči neměli dostatek času. Včerejší výhra nad Privateers tak poněkud ztratila svůj lesk. 
 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024