(21) F: Alberta Warriors – Vienna Monarchs 8:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (21) F: Alberta Warriors – Vienna Monarchs 8:1

27.4.2017

V posledním zápase základních skupin si loňský vítěz z Alberty s přehledem poradil s vídeňskými Monarchs. Kanaďané nepřipustili žádné drama a přesvědčivě zvítězili 8:1, čímž si upevnili první místo ve své skupině.


Výsledek/statistiky
 
Favorizovaná Alberta se do svého soupeře pustila hned od samého začátku. Ve 2. minutě se uvolnil Turner a v pádu poslal míček za rakouského brankáře. Brzy poté byl ve skrumáži nejúspěšnější Hansen a Alberta pomalu a jistě kráčela k pohodlné výhře.
 
Vídeňští hráči se také tu a tam dostali na dostřel kanadské brány, jejich zakončení ale byla mnohdy nepřesná či nepříliš razantní. Naopak po pěkné kombinaci v 7. minutě přidal svůj druhý gól v zápase Turner. Poté se hra trošku vyrovnala, nicméně Vienna nedokázala žádnou svoji šanci dotáhnout do úspěšného konce. Minutu před koncem první půle předvedl svůj důraz před brankovištěm Greg Bourret a efektivní zadovkou zahřál hrstku přítomných fanoušků.
 
Hned na začátku druhé půle zůstal za zády vídeňských hráčů zapomenutý Darren Bourret a favorit vedl o pět branek. O minutu později přidal šestou branku Sonnichsen. V poklidu hrající Alberta kráčela za vítězstvím ve své skupině i zlepšení svého dosavadního skóre. V 19. minutě zvýšil na 7:0 Krywolt. Až poté se dostali ke slovu také hosté, když zprvu nepříliš nebezpečná střela Hauera doplachtila za záda kanadského brankáře.
 
Poslední slovo měl však favorit z Alberty. Konkrétně Greg Bourret dvacet vteřin před koncem zápasu stanovil konečné skóre na 8:1. Obhájce triumfu si tak připsal druhou výraznou výhru a v poklidu postoupil do osmifinále z prvního místa. 
 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024