(26) Y1: London Knights - Polish Eagles 10:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (26) Y1: London Knights - Polish Eagles 10:6

27.4.2017

Londýn rozhodl duel s Polish Eagles během druhé poloviny první části, kdy získal solidní náskok tří branek, který hned po pauze ještě navýšil na hrozivých 9-2. Polský celek, který dosud na turnaji nezískal ani bod, začal hrát až posledních deset minut. Povedlo se mu konečné skóre alespoň zkorigovat.


Výsledky/statistiky

Londýn vstoupil do utkání aktivněji, což po minutě brankově vyjádřil po samostatném průniku po levé straně Patt Marsh. Polské Eagles sice brzy srovnalo krok zásluhou Jana Rydzaka, ale další chvíle patřily zejména hráčům z Ostrovů. Uklidnění na jejich lakrosky přinesl opět Marsh. Ve čtvrté minutě se k němu od zadního mantinelu odrazila střela Jona Arthura a on si s ní věděl rady. Na nic nečekal a pohotově ji vrátil na Roba Collinse strážícího polskou branku. Toho dorážka překvapila, přičemž míček zaregistroval asi až v momentě, kdy se mu odrazil od nohy do sítě.

Rytíři pokračovali ve své hře a soka v těchto chvílích převyšovali. Na 3:1 zvýšil Jon Arthur. Anglická osmnáctka nikým neatakována si vylepšovala střeleckou pozici, až byla ideální. Eagles vykřesal naději autor první branky Rydzak. Ale od jeho snížení na rozdíl jediné branky existoval v Radotíně jen jeden tým. Ještě do poločasu se trefil poprvé v pátek Walker, jemuž naservíroval míček do šance po krásné individuální akci Jack Foster. Na 5:2 zvýšil ještě před pauzou Whitehead. Čtyřbrankový rozdíl zajistil opět Walkera a další přidal Foster, jehož polští obránci nepřečetli. Naznačil přihrávku, nicméně se rozhodl zakončit, což se mu vyplatilo.

Skóre narostlo z pohledu polského týmu až na hrozivých 9-2. A to před nimi bez necelých tří minut byl celý poločas. V tento moment možná Rytíři polevili, nebo Poláci začali konečně hrát. Každopádně v rychlém sledu po gólech Lukea Stypulkowskiho a Rydzaka snížili na 9-4. První jmenovaný využil skuliny, jimž mu obránci Knights nechali, aby se natlačil před brankáře, přičemž si ho vychutnal. Rydzak zase z dálky trefil mezírku mezi nohama. Nástup Eagles znamenal, že si kouč Knights vybral time-out. Byl to logický důsledek toho, že najednou Londýnští tahali za kratší konec – tedy alespoň herně.

Krátký oddychový čas Londýnu očividně pomohl. Zastavil polskou lavinu. Chvíli bylo klid a po třech minutách od posledního polského gólu se prosadil Holmes. Ten před sebou od útočné čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě.  Konec ovšem patřil opět Polákům, Rydzak korigoval z trestného střílení, při němž zvolil jednoduché zakončení. A o tečku za utkáním se postaral v poslední minutě Mikolaj Smigiel. 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024