(29) EF6: Green Gaels – Pioneers 3:4pp

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (29) EF6: Green Gaels – Pioneers 3:4pp

27.4.2017

V kanadském derby skoupém na góly se nakonec radovali hráči Pioneers, kteří si proti Green Gaels dovolili prohospodařit tříbrankový náskok z úvodní desetiminutovky. K vidění byla i bitka a spousty trestů převážně na straně "zelených". To také ovlivnilo vývoj utkání. Nakonec "Pionýři" strhli výhru na svou stranu až v nájezdech.


Výsledky/statistiky

Kanadské derby bylo skromné na branky. Ty padaly zejména v prvním poločase. Naopak na tresty to bylo klání bohaté. Mezi oběma mužstvy se od začátku jiskřilo a dokonce došlo na bitku. O tu se postarali Jason Jonesa a hvězdný Gavin Prout. Bitkařskými schopnostmi ovšem hráč se zkušenostmi z elitní zámořské soutěže neoplývá. S Jonesem tahal za kratší konec a asi by na body prohrál.   

Ale zpět ke hře. Úvodní minuty výrazně ovlivnila nedisciplinovanost „zelených“, a tu Pionýři potrestali. Ve čtvrté minutě je poslal v početní výhodě do vedení Cam Taylor, který se blýskl dalekonosnou bombou. Už na 2:0 zvýšil Cam Taylor, jehož výborně našel v dobré střelecké pozici Jason Jones. A když Doucet po deseti minutách přidal třetí branku, poté co vybojoval odražený balon a opětovně ho vyslal na brankáře Gaels, vypadalo to se šancemi Pioneers hodně nahnutě.

Jenomže „zelení“ ukázali, proč patří k jednomu z velkých favoritů turnaje. Ještě do pauzy snížili na rozdíl jediné branky. Jeff Writtig efektně dorazil střelu jednoho ze svých spoluhráčů. Nutno dodat, že nic nevymýšlel a brankáře prostě přeskočil. Následně se prosadil Darryl Robbertson. V pauze to bylo tedy 2:3 z pohledu Gaels. Nic neřešitelného.

Zelení se po tříminutovém odpočinku zakousli do svého soupeře ještě s větší vervou, ale trvalo jim to vcelku dlouhou, než svůj tlak proměnili. Ještě předtím mohl rozhodnout jeden z útočníků Gaels, který se objevil v samostatném úniku. Ale obránci Pioneers se k němu stačili vrátit a zakončení mu velmi znepříjemnit. On pod tlakem zklamal. A tak platilo otřepané pravidlo nedáš - dostaneš. Přesilovou hru využitkoval v závěru důrazný Brandon Murphy. Zajímavý duel tak po uplynutí základní hrací doby dospěl do nájezdů, po nichž se radovali přeci jen Pionýři. 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024