(30) Alberta Warriors - Helan Går Lacrosse 13:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (30) Alberta Warriors - Helan Går Lacrosse 13:1

27.4.2017

Favorizovaná Alberta si se švédským mužstvem, které předtím překvapivě zaskočilo TJ Malešice, pohrála jako kočka s myší. Od úvodních sekund dominovala a svou převahu vyjádřila i střelecky. Helan Går Lacrosse se dočkal alespoň čestného úspěchu, ale to bylo jediné, co Alberta outsiderovi dovolila.


Výsledky/statistiky

Švédské Helan nemělo s Albertou sebemenší šanci. Kanaďané diktovali tempo zápasu od úvodních sekund a než se divák stačil pohodlně usadit, bylo to už 3:0. O ostrý úvod se střelecky postarali Erik Turner, na něhož obrana trošku pozapomněla a on měl spousty času k přesnému podstřelu, Tyler Sonnichsen, jenž využil chybu soupeře, a další Erik, tentokrát Hansen. Ten se trefil po přesné kombinaci.  

V tomto duchu zápas pokračoval, a i když Alberta dala několikrát soupeři možnost zahrát si přesilovku, byli to právě Kanaďané, kdo se i nadále prosazoval. Sonnichsen se postaral o čtvrtou branku poté, co po třetím gólu Kanaďanů tři minuty nikdo brankáře Švédů nepřekonal. Volil střelu švihem, na níž gólman nedokázal adekvátně zareagovat.

Pátý zářez si připsal Daren Bournett, který běžel na gólmana sám naprosto neatakován a jen si počkal na jeho pohyb a zasunul balonek do odkrytého prostoru. Šestá branka padla po hezké kombinaci Alberty. Švédům se povedlo skórovat až za hrozivého stavu 0-9. Jack Hommelhoff využil ve 24. minutě jeden ze sedmi minutových trestů Kanaďanů. A nutno uznat, že šlo o velmi pohlednou branku. Švédský hráč si naběhl atakován na střed, načež se rybičkou uvolnil k přesně umístěné střele ze střední vzdálenosti.

Ale to bylo jediná chvíle, kdy se Švédové zaskvěli. Naopak tím Albertu ještě pobídli, aby ještě přidala. Za zbývajících šest minut stihla ještě čtyři góly a stanovila tak konečné skóre na 13-1. 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024