(32) Z: Nationals - Riggers 3:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (32) Z: Nationals - Riggers 3:6

28.4.2017

Páteční program odstartoval soubojem irských Riggers a slovenských Nationals. V mrazivém počasí se oba týmy dopustily hodně nepřesností, nakonec však favorizovaný Dublin převzal iniciativu a po zásluze dokráčel pro vítězství. Velký podíl na tom měl hlavně Mike Burke, který se postaral o většinu nebezpečných akcí Irů.


Výsledky/statistiky

Úvodní sekundy patřily Irům. Ještě než se někteří slovenští opozdivší dostali na střídačku, už prohrávali 0-1. Mike Burke se na kraji útočného pásma otočil kolem své osy, což slovenské hráče zmátlo. A i když to zprvu vypadalo, že mu balonek vypadne, dokázal se dostat ke střele. Mířil přesně. Favorit šel do vedení. To Dublinu ale nevydrželo dlouhou. Hráči Nationals zpřesnili hru, přičemž si vypracovali i mírnou převahu.

Z toho těžil po chvíli Ivan Čermák, který se postaral o vyrovnání, a v páté minutě Slováci šli dokonce do vedení. Denis Engliš zaútočil zpoza brány a zaskočil Mikea Cregana strážícího brankoviště Dublinu. Poté se strhla mela, do níž se zapojilo hned několik hráčů. Byl to ještě dozvuk tuhého boje o pozice před bránou. Za boxerskou vsuvku se odnesli tresty Reid s Radimákem.

Nationals náskok do přestávky neudržel. Opět Burke ve své oblíbené pozici na útočné čáře dokonale zpomalil pohyb. Nechal stínujícího obránce přeběhnout a vypálit. I tentokrát mířil neomylně – 2:2.

Po pauze se začaly projevovat rozdílné kvality obou týmů. Burke ze svého preferovaného místa byl jako v předchozích pokusech úspěšný.

Dále na něj navázal Drew Whichmann, který se postaral o pravděpodobně nejhezčí gól utkání. Pěkné sólo z levé strany zakončil lakroskou přes slovenského brankáře. Patterson následně zakončil jednoduchou akci. A i když Nationals snížilo zásluhou Patzka. Tříbrankový náskok vrátil Riggers po pěkné kombinaci Pokinghorneho a Burkeho právě druhý jmenovaný. 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024