(37) Z: London Knights – Riggers 4:9

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (37) Z: London Knights – Riggers 4:9

28.4.2017

Londýn si během dvaceti minut vybudoval dvoubrankový náskok. Vedl 4:2 a nic nenasvědčovalo tomu, že by o něj měl přijít. Jenomže lakrosaři Riggers zabrali a předvedli v závěrečné desetiminutovce uragán. A to přestože z toho tři minuty hráli v oslabení. Hlavním strůjcem obratu se stal Mike Burke, který byl u většiny gólových akcí Irů.


Výsledky/statistiky

Zpočátku to rozhodně na nějakou přestřelku nevypadalo. Obě mužstva se prezentovala opatrnou hrou, přičemž se během prvních desíti minut prosadil pouze hráč Knights Rob Holmes, který zakončil pohlednou kombinační akci pohotovou střelou.

Riggers museli reagovat. A povedlo se. Na Holmesův gól odpověděl Mike Burke, čímž předznamenal, že to bude jeho zápas. Poločasové skóre se na svou stranu přeci jen povedlo překlopit Londýnu. Postaral se o to Jon Arthur. K těm důležitým chvílím ale mělo teprve dojít. V druhé patnáctiminutovce se totiž s góly roztrhl pytel. Velký podíl na tom měl právě autor úvodního irského gólu Burke.

Ale ještě před začátkem jeho exhibice se trefil znovu Holmes poté, co se mu povedlo zpracovat balonek kutálejíc se po zemi směrem k bráně a v souboji „face to face“ následně uspěl střelou mezi nohy.  Pak už to přišlo. Burke po individuální akci snížil na 2-3. Kdo by v těchto chvílích tipoval, že se během zbylých deseti minut Riggers prosadí ještě sedmkrát?

Knights se nevzdávali. Naopak na 4:2 v jejich prospěch dal Will Walker, který využil toho, že povrch je mokrý a svou ránu proto opřel o zem. Míček se sklouzl a ještě zrychlil tak, že brankář Riggers nemohl zareagovat.

Kdyby Riggers neměli Burkeho, asi by to možná stačilo, jenomže kanonýr vzápětí snížil na 3-4 a když se k tomu nádherně zpoza brány prosadil ještě David Hammond, bylo srovnáno. Hammondův gól patřil určitě k těm nejhezčím. Svým pohybem zmátl gólmana soupeře tak, že nevěděl, kde se za bránou nachází.   

Irská jízda ovšem pokračovala. Polkinghorne strhl vedení na stranu Irů a znovu se prosadil Burke. Po vyloučení McGourtyho dostal ještě Londýn příležitost něco s utkáním něco udělat. Ale závěr se mu vůbec nepovedl. V přesilovce třikrát inkasoval a odnesl si debakl, přestože necelou desetiminutovku do konce vedl o dvě branky.     

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024