(38) QF1: Goldstar Tel Aviv – Pioneers 4:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (38) QF1: Goldstar Tel Aviv – Pioneers 4:7

28.4.2017

Izraelci z Tel Avivu sahali v prvním čtvrtfinále proti Pioneers po překvapení. S favorizovanými Kanaďany drželi krok až do samotného závěru. Zámořský celek ale ošemetnou situaci ustál a v závěrečných minutách svůj náskok navýšil na konečných 7:4 a stal se tak prvním semifinalistou Memoriálu.


Výsledky/statistiky

Tel Aviv dostal na úvod od Kanaďanů „malý“ dáreček v podobě tříminutové přesilovky. Hráči Goldstar se početní výhody zhostili tak, jak měli. Povedenou akci už ve 33. sekundě zakončoval Jake Mickelson, ale velký podíl na gólu měl také přihrávající Corey Shires. To on všechno vymyslel. Ve střelecké pozici napřáhl a gólman Wilson proti němu v domnění, že bude střílet, povystoupil, aby mu snížil střelecký úhel. Jenomže Shires se nerozpakoval a namísto střely volil příhru na Mickelsona - 1-0.

Poté měli Izraelci dokonce přesilu dvou hráčů v poli, ale velkou výhodu v druhý gól nepřetavili. Když se konečně Pioneers na hřišti sešli v kompletním počtu, začali konečně naplňovat roli favorita. Získali herní převahu, z níž i poprvé udeřili. Jason Jones oklamal pohybem izraelské obránce. Spoluhráči mu ostatní zablokovali a on měl volnou cestu ke skórování. Ještě do poločasové pauzy se také prosadil Jake Doucet, který se prodral k odraženému balonku a dorazil ho za záda brankáře Goldstaru.

Kanaďanům těsný náskok dlouho nevydržel. Po pauze totiž vyrovnal Drew Lazar a stanovil prozatímní stav na 2:2. Pionýři v těchto chvílích měli přesto navrch, a to se s postupujícím časem začalo projevovat. Bylo jen otázkou času, kdy se tomu tak stane.

Nathan Clare po St. Germainově asistenci poslal opět Pioneers do vedení. Přestřelka pokračovala. Tel Aviv vzápětí z ojedinělého výpadu srovnal.  Ale znovu to netrvalo ani minutu a Jason Jones po nádherné individuální akci St. Germaina, který se probil až před bránu, před níž ještě překvapivě přihrál právě jemu, poslal Kanaďany do trháku. 

Izraelští lakrosaři Goldstaru ještě jednou vyrovnali. Ale povedená přesilovka, při níž na konci přesilovkového signálu byl Cam Taylor, přinesla rozhodnutí. V posledních 120 sekundách ještě přidali z rychlého kontru a samostatného střílení branky Jonnes a Rennie. 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024