(39) QF2: Megamen – Turku Titans 4:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (39) QF2: Megamen – Turku Titans 4:5

28.4.2017

Čtvrtfinále bez favorita. Tak by se dal charakterizovat zápas mezi finskými Turku Titans a americkým Megamenem. Také průběh zápasů byl více než vyrovnaný. I když se Finové brzy dostali do vedení, hráči z Bostonu dokázali vyrovnat a téměř do posledních minut se bili o postup. Těsné vedení však Finové dokázali udržet a mohli tak oslavit postup.


Výsledek/statistiky
 
Úvod zápasu patřil finským hráčům z Turku, kteří se velmi brzy dostali do dvoubrankového vedení. Po čtyřiaosmdesáti vteřinách se přesnou střelou prosadil kanonýr Aaltonen. Za další minutu zvýšil vedení svého týmu Jokela. Hráči z Bostonu se dostávali do utkání velmi těžce, několikrát Finy podržel brankář Uusitalo. Ten ale neměl čisté svědomí při první brance amerického soupeře, když mu Nauerthova střela z pravé strany propadla do sítě.
 
Na tuto branku reagoval pokusem z levé strany Helminen, kterého vybídl autor druhého gólu Jokela, který vrátil hráčům ze země tisíců jezer dvoubrankové vedení. Další chybička Uusitala je však o něj připravila. Šťastným střelcem se stal Cerino, jehož pokus propadl mezi chrániči Uusitala a míček se zastavil až v síti. Necelé tři minuty před koncem první půle vyrovnal Mike Blocho, díky jehož brance, kterou zaznamenal z nelakrosové pozici v pokleku, smazali Megameni nepříznivé skóre.
 
V dlouho vyrovnané druhé půli se nedařilo ani jednomu z týmů vstřelit branku. Povedlo se to až ve 22. minutě Jokelovi, který vstřelili svůj druhý gól v Memoriálu a přiblížil svému týmu postup do semifinále.Tentýž hráč následně proměnil samostatný únik a před Megameny stál velice těžký úkol. Dvě minuty před koncem snížil Godau a dostal svůj tým na dostřel. V nevrvózním závěru se jim ale už vyrovnat nepodařilo, a tak do finále postoupil finský tým Turku Titans.

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024