(40) QF3: LC Custodes – Alberta Warriors 5:4 SN

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (40) QF3: LC Custodes – Alberta Warriors 5:4 SN

28.4.2017

Tohle mělo být finále! Repríze loňského zápasu o zlato i letos předvedla úchvatnou podívanou. Strhující zápas mezi domácími Custodes a kanadskou Albertou skončil, stejně jako vloni, remízou. Nyní musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byli domácí stroprocentní, kdežto hosté ani jeden ze svých dvou pokusů nevyužili a zlato z minulého ročníku neobhájí.


Výsledek/statistiky
 
Po velice vyrovnaném, ale rozhodně ne nezajímavém úvodu, padla první branka až v 5. minutě. Sonnichsen se proháčkoval až před Mareše a s přehledem zakončil. Na druhé straně si též radotínští hráči vypracovali své šance, které ale nevyužili. Povedlo se to až v 7. minutě, kdy Pešek ještě ležícího soupeřova brankáře nepřekonal. Loskot však přispěchal s rychlou dorážkou a dotlačil míček za brankovou čáru.
 
Tato branka domácí Custodes určitě nabudila. Zajímavě střílel kupříkladu Skála, jeho pokus ale skončil mezi chrániči brankáře Albery. To na druhé straně se z ojedinělého útoku trefil Turner. Vyrovnat mohl Výmola, samostatný únik ale neproměnil. Poté měla Alberta výhodu přesilové hry, když byl vyloučen Žipaj. Na radotínské hráče čekaly horké chvilky, které ale, někdy i se štěstím, přestáli. Paradoxně chvíli po návratu vyloučeného Žipaje na hřiště, Alberta udeřila a Hansen rozradostnil své spoluhráče a naopak zarmoutil početné publikum. 
 
V pohodě hrající Alberta si ještě v závěru první půle vypracovala slušnou brankovou příležitost, kterou ale dokázal Mareš zneškodnit a udržet tak akcie svého týmu ve hře.
 
Přesilovou hru si v úvodu druhé půle zahráli také radotínští hráči. Využít se ji podařilo až v úplném závěru, kdy vteřinu před vypršením trestu zámořského týmu skóroval Kostka. Následný rychlý únik hráči Alberty neproměnili a reklama na lakros pokračovala i nadále. Několik ošemetných situací dokázal zneškodnit velmi dobrý Mareš. Navíc si domácí vynutili další faul, avšak tentokrát zůstala přesilovka nevyužita.
 
Důrazný zápas, který diváky nesmírně bavil, pomalu a jistě s přibývajícím časem nabíral na obrátkách. Ve 22. minutě nedostatečně bráněný Greter vrátil svému týmu dvoubrankové vedení střelou kolem Marešových chráničů. O dvě minuty později založil Polách útočnou akci, při které se přes Peška dostal míček k Barákovi a ten opět dostal svůj tým na dostřel.
 
Radotínští stále více ohrožovali McMillana, který ale chytal velký zápas. To platilo i o zákroku, při kterém mezi jeho chrániči zůstala velice tvrdá Peškova střela. Dvě minuty před koncem Radotínští získali téměř ztracený míček. Skála zachoval chladné nervy a vyrovnal. V poslední minutě rozpoutali Kanaďané peklo před Marešovou brankou, který svůj tým opět podržel.
 
Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. Domácí Pešek s přehledem proměnil. Kanadští hráči v první sérii úspěšní nebyli. Taktéž Skála byl úspěšný a před hosty stál velmi těžký úkol. Ti však trefili pouze břevno a ohromná vlna emocí na radotínské straně mohla odstartovat. 
 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024