(45) SF2: Turku Titans – Glasgow Clydesiders 3:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (45) SF2: Turku Titans – Glasgow Clydesiders 3:5

28.4.2017

Glasgow Clydesiders si zahrají o celkové vítězství na 24. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského. Skotský tým rozhodl o postupu do finále v semifinálové bitvě s finskými Turku Titans, které porazil 5:3. Ve finále se Clydesiders utkají s domácími LC Custodes.


Výsledek/Statistiky

Lépe do utkání vstoupili Titans. Po minutě a půl hry napřáhl od čáry Kallonen, gólmanovi Malloughovi propadl míček mezi betony a dokutálel se až za brankovou čáru. Jenže potom přišly chvíle Wittnera. Útočník Skotů si nejprve na konci třetí minuty naběhl před branku na přihrávku Toporowskiho a okamžitě zamířil mimo dosah gólmana. Stejná dvojice si totožnou akci zopakovala i o dvě minuty později. Toporowski znovu našel před brankou Wittnera a ten poslal Clydesiders do vedení. Ještě do první pauzy však Titans stačili vyrovnat, když se po pasu Jakela trefil Helminen. 

Po přestávce Clydesiders přečkali dvě za sebou jdoucí finské přesilovky a naopak našli dalšího dvougólového střelce. Foster v 15. minutě naznačil střelu, protáhl se kolem tří obránců, v tísni vystřelil a poslal Glasgow do vedení. Ten samý hráč o tři minuty později prošel od pravého mantinelu až před branku a trefil se střelou ke vzdálenější tyči - 4:2.

Po pěti minutách třetí periody se Titans dostali na kontakt jednoho gólu. To během další přesilovky od čáry napřáhl finský střelec Aaltonen a tvrdou ranou snížil na 3:4. Tým z Turku v tu chvíli tlačil a hnal se za vyrovnáním, na skotského gólmana Mallougha ale nevyzrál. A tak o vítězství Clydesiders definitivně rozhodl Toporowski. Ten na začátku 36. minuty předvedl nádhernou individuální akci, na čáře naznačil střelu, postupně obešel hned čtveřici obránců, dostal se až před bránu a střelou k bližší tyči vrátil dvougólové vedení na stranu Clydesiders. Na to už Finové reagovat nedokázali a tým z Glasgow tak slavil historický postup do finále. O celkový triumf si to v sobotu večer od 20.00 rozdá s domácími Custodes.  

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024