(50) V1: Goldstar Tel Aviv – Alberta Warriors 4:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (50) V1: Goldstar Tel Aviv – Alberta Warriors 4:5

29.4.2017

V atraktivním a dramatickém souboji dvou poražených čtvrtfinalistů mezi Goldstar Tel Aviv a Albertou Warriors byli úspěšnější Kanaďané. Alberta rozhodla vyrovnaný duel až v samotném závěru a připsala si vítězství 5:4, díky němuž postoupila do utkání o konečné páté místo.


Výsledek/Statistiky

Ve vyrovnaném souboji se skóre na světelné tabuli radotínského stadionu poprvé měnilo až po pěti minutách hry. Pomohla k tomu početní výhoda Goldstar, kteří po kombinaci našli Mickelsona a ten poslal Tel Aviv do vedení. Dlouho se pak hrálo bez branek, k vidění bylo více soubojů, než vyložených šancí, a když už si jeden týmů nějakou větší příležitost vypracoval, zasáhli dobře chytající brankáři.

Skóre zápasu se měnilo až minutu před koncem první části. Sonnichsen nahrál před branku Bourretovi, ten se vyhnul obránci, krásnou zadovkou přesně trefil levý horní růžek izraelské branky a zajistil Albertě vyrovnání. Do přestávky se tak šlo za remízového stavu 1:1.

Začátek druhé periody vyšel daleko lépe Albertě. Hned po necelé půlminutě hry se poslal poprvé v zápase do vedení kanadský tým Sonnichsen. Ten samý hráč byl navíc ve dvacáté minutě naprosto nehlídaný před brankou, dostal přihrávku od Gretera a propálil gólmana Copelanda.  

Goldstar však nesložili zbraně, vrhli se do útoku a po několika neproměněných šancích se jim přece jen na začátku 21. minuty podařilo snížit. Hopper nahrál od mantinelu na střed hřiště Bergmanovi, ten se dlouho nerozpakoval, poslal míček na branku a tvrdý projektil proletěl gólmanovi McMillanovi mezi rukou a hrudí. Sedm minut před koncem už bylo vyrovnáno. Hopper tentokrát už nenahrával a trefil se přesně k pravé tyči – 3:3.

Hned po necelé minutě hry nejnebezpečnější hráč Alberty Bourret znovu vrátil vedení na kanadskou stranu. Ale drama pokračovalo. V čase 26:39 během přesilovky Tel Avivu totiž Hunter našel před brankou Alberty volného Mickelsona a ten opět vyrovnal.  

Drama rozhodl až 25 sekund před koncem kanadský hrdina Bourret. Ten na čáře oběhl dva obránce, naznačil přihrávku a místo toho chytře zpoza jednoho z obránců vypálil. Jeho skrytá střela zaplula přesně do levého horního růžku branky a poslala Albertu znovu do vedení. V úplném závěru si Tel Aviv vypracoval tlak, který ještě umocnila přesilovka, Kanaďané už si však těsný náskok vzít nenechali a radovali se z vítězství 5:4.

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024