(59) Finále/Final Game: LC Custodes – Glasgow Clydesiders 15:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (59) Finále/Final Game: LC Custodes – Glasgow Clydesiders 15:7

29.4.2017

Jednoznačná záležitost. Tak by se dalo charakterizovat finálové utkání mezi domácími radotínskými Custodes a skotskými Glasgow Clydesiders. Základ drtivé výhry položili Pražané již v první třetině, kterou vyhráli o devět branek. I výrazné zlepšení Skotů však na drama nestačilo a za mohutné podpory publika dokráčeli po čtyřech letech Custodes k prvnímu místu.


Výsledek/statistiky
 
Brankostroj domácích Custodes se rozjel už ve 2. minutě, kdy se střelou z uctivé vzdálenosti prosadil Loskot. Skotští Clydesiders odpověděli střelou do tyče, to ale bylo na dlouhé minuty z jejich strany vše. Domácí naopak bavili natřískané ochozy a přidávali jednu branku za druhou.
 
V 6. minutě našel Výmola přesnou přihrávkou Peška a ten mířil milimetrově přesně do šibenice. Následně Loskot oslovil Procházku, ten si pohrál se skotským brankářem a přidal třetí branku. Čtvrtý zásah měl na svědomí filuta Pešek, který zpoza branky hodil míček na záda skotského brankáře. Trefil se také tradiční střelec domácích barev Skála, který si vyběhl na střed hřiště a přesně poslal míček k tyči. 
 
Tentýž hráč se prosadil po další oku lahodící kombinaci a o vítězi utkání začalo být velmi brzy rozhodnuto. Pozadu nezůstal ani Pešek, jehož střela z levé strany propadla skotskému brankáři do sítě. Na 8:0 zvyšoval Barák, který si doběhl pro míček před branku a poslal ho přesně za brankovou čáru. Účet první třetiny uzavřel Procházka, který se prosadil střelou pod rukou skotského brankáře.
Druhá třetina začala první brankou Clydesiders. Toporowski mířil přesně nad Marešovo rameno a mohl se radovat. Radotínští ale byli o poznání přesnější. Tak jako v případě Peška, který si naběhl před branku a mířil chirurgicky přesně. Následně se dokonce v oslabení prosadil Skála. Ještě v téže nevýhodě unikl hráčům Glasgow Loskot a vstřelil dvanáctý gól svého týmu.
 
Až poté skórovali Clydesiders. Konkrétně Tanner, který využil dvojnásobnou početní výhodu. V pohodě hrající Custodes ale v tomto zápasu dominovali. Dokázal to také Skála, který po perfektiním ťukesu mířil do odkryté branky.
 
Třetí třetinu opět započal gól Clydesiders. Tentokrát Foster vystřelil přes protihráče a Mareš našel míček až ve své sítě. Následně si domácí brankář vybral slabší chvilku, což trestal Toporowski. Radotínští ale nechtěli připustit žádnou černou kaňku na tomto jednoznačném finále. Dvojnásobnou přesilovou hru využil Petr Poupě, který až ve finále vstřelil svoji první branku na tomto Memoriálu. 
Hráči Glasgow však i přes drtivý nepříznivý výsledek nerezignovali. Právě vyloučení domácí třiasedmdesátky potrestal Tanner. O chvíli později načapal domácí v nedbalkách Hartley. Další prohřešek Custodes potrestal poté Tanner. Na drtivém vítězství domácích už ale ani tato menší kaňka nic nemohla změnit. Vyprodané ochozy se bavily a radotínští Custodes pomalu a jistě kráčeli k prvenství, které oslavili po čtyřech letech. 
 
Spokojeni ale také byli glasgowští Clydesiders, kteří si na Memoriálu Aleše Hřebeského připsali své nejlepší umístění.
 
 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024