(6) G: Pioneers – Riggers 7:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (6) G: Pioneers – Riggers 7:5

26.4.2017

Gólové hody nabídl také zápas, ve kterém kanadští Pioneers vyzvali irské Riggers. Opět řádil kanonýr Riggers Mike Burke, autor hattricku. Tentýž počin se mu povedl také při prvním zápase s finským Turku. Ani jeho tři góly ale v konečném součtu nestačily na body, neboť jeho tým podlehl Pioneers 5:7.


 
Výsledek/statistiky
 
Irští Riggers po porážce s Turku Titans si chtěli proti kanadským Pioneers jistě spravit chuť. Již od samého začátku se jim to dařilo. Hned ve 2. minutě totiž proměnil v úvodní branku Hammondovu přihrávku Burke, který ve druhém zápase zaznamenal již čtvrtý gól. Burke navíc potrestal Guindonův tříminutový trest. 
Kanaďany rychle inkasovaná branka nerozhodila, nicméně trvalo jim celých pět minut, než našli recept na irskou obranu a také na velmi dobrého brankáře Cregana, úspěšným střelcem se stal Hammer-Jackson. Za další dvě minuty si ale Irové vzali vedení zpět po brance Hammonda.
V nepříliš vlídném počasí nadále pokračoval litý boj. Ve 14. minutě kanonýr Burke využil nedorozumění v obraně Kanaďanů a irský soupeř vedl o dvě branky. Důležitý gól z pohledu Pioneers vstřelil dvě vteřiny před koncem první půle Rennie, který se trefil naprosto přesně k tyčce, kam nemohl brankář Cregan dosáhnout.
Úvod druhé půle patřil kandskému týmu. Nejprve totiž vyrovnal v přesilové hře Clare. Poté nechali hráči Riggers zcela volného St. Germaina, který v tváří tvář proti Creganovi zachoval chladnou hlavu a míček poslal chirurgicky přesně do pravého horního růžku. O minutu později Jones zvýšil na dvoubrankový rozdíl, který ale Kanaďanům dlouho nevydržel. Špatného postavení brankáře Wilsona využil Burke, který poslal balonek za záda rozhozeného gólmana Pioneers a docílil tak dalšího hattrick. Dvoubrankový náskok vrátil svému týmu St. Germain, který se prosadil po nenápadné akci z levé strany, kdy se natlačil před soupeřova brankáře a s přehledem zakončil nad rameno. Irští hráči kontrovali brankou Polkinghorna a tento korigující gól sliboval zajímavý konec utkání.
Zápas prakticky rozhodl minutu a půl před koncem hráč Pioneers Taylor, který v úniku pokořil Cregana střelou mezi betony. Irští Riggers tak nebodovali ani ve svém druhém zápase, avšak ani v jednom z těchto utkání nepropadli a svým favorizovanějším sokům byli více než vyrovnanými soupeři.

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024