(7) A: Nova Scotia Privateers – Helan Går Lacrosse 13:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (7) A: Nova Scotia Privateers – Helan Går Lacrosse 13:3

26.4.2017

Střelnici si otevřel kanadský tým Nova Scotia Privateers proti švédskému Helan Gar Lacrosse. I když to po uplynutí první půle na výraznější výsledek nevypadalo, favorit vedl "jen" 4:0, druhá půle patřila naprosto jasně kanadskému týmu, který ji zvítězil 9:3 a celkově vyhrál 13:3.


Výsledek/statistiky
 
Kanadský favorit se ujal vedení již ve 2. minutě utkání, kdy přesně mířil Clifford. Outsider ze Švédska následně odolal několika nebezpečným situacím, které si favorizovaný soupeř vytvořil. Na tvrdou střelu z pravé strany v podání MacDonalda již ale Švédové nestačili. Hráči ze severu Evropy přesto proti kanadskému týmu Nova Scotia Privateers drželi dlouho příznivý stav.
 
V 11. minutě ale využil přesilovou hru Crane a utkání se pomalu a jistě začalo měnit v debakl. Čtvrtou branku po přesném náběhu a střele nad rameno přidal v poslední minutě první půle MacDonald, pro nějž to byl druhý gól v tomto zápase. 
 
Jestliže v první polovině utkání drželi Švédové s Kanaďany krok, v té druhé se jejich hra, zejména v úvodu, rozsypala jako domeček z karet. Brankáře Kinneyeho nejprve překonal již po třinácti vteřinách hry přesnou střelou k pravé tyči Penny. Následně se čestného úspěchu dočkali také švédští hráči, to když se ve středu hřiště před brankovištěm ocitl volný Shenandoah a zamířil přesně pod břevno. 
 
Poté už ale přesně mířili přesně výhradně jen kanadští hráči. Před urostlým Titchmarschem se švédští hráči naprosto rozestoupili a Privateers mohli slavit šestou branku. Následně se prosadil také Quigley a brzy po něm skóroval v pádu Goodwin. Ani oddechový čas Severoevropanům nepomhl. 
Po pěkné souhře skóroval podruhé v zápase Titchmarsch. Brzy po něm po nádherné sólové akci přidal též druhou branku v tomto utkání Clifford. Tentýž hráč se prosadil také ve 25. minutě, kdy do branky usměrnil odraženou střelu od tyče. Poté se dostali ke slovu švédští hráči. Lehká střela Eklunda si překvapivě našla cestu až do kanadské branky.
 
Debakl umocnil hráč Privateers Penny, který přetavil v branku přihrávku velmi dobrého Clifforda. Necelé tři minuty před koncem se trefil také Quigley, který přidal třináctou branku svého týmu. Na tento gól našli Švédové odpověď. Podruhé v tomto utkání se trefil po kombinaci s Lindem Shenandoah, který využil přesilovou hru a zmírnil už tak velice krutý debakl.

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024