Charitativní sbírka na MAH Každý gól má cenu letos pro Kristýnku na rehabilitační pobyty

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / Charitativní sbírka na MAH Každý gól má cenu letos pro Kristýnku na rehabilitační pobyty

23.4.2017

Charitativní sbírka na MAH Každý gól má cenu letos pro Kristýnku na rehabilitační pobyty Už počtvrté se LCC Radotín ve spolupráci s Městskou částí Praha 16 rozhodl uspořádat v rámci turnaje Memoriál Aleše Hřebeského sbírku na pomoc hendikepované osobě z Radotína. Chceme touto cestou podpořit ty, kteří nemohou běhat s lakroskou v ruce a pocítit radost ze vstřeleného gólu. Chceme, aby každý gól na Memoriálu udělal radost někomu dalšímu.


Princip je jednoduchý. Tým, který se rozhodne do akce zapojit, daruje 10 Kč nebo více za každý gól, který na turnaji vstřelí. Loňská sbírka vynesla pro Kristýnku Kačabovou 21 500 Kč a i letos budeme sbírat pro ni. Dnes patnáctiletá Kristýnka trpí následky dětské mozkové obrny. Při rozvoji pohybových schopností jí nyní nejvíc pomáhá cvičení a neurorehabilitace v tzv. kosmickém oblečku. Poprvé ji Kristýnka absolvovala v létě roku 2013 v Klimkovicích a ještě ten samý rok na podzim tam byla podruhé. Poté se v Praze otevřelo první ambulantní pracoviště s „Kosmíkem“, další rehabilitace tedy Kristýnka mohla podstoupit již v pražském neurorehabilitačním centru Axon – na podzim 2014 byla na tuto rehabilitaci vybrána kontem Bariéry jako jeden z prvních pacientů, v zimě 2015 se podařilo rodině získat dostatek prostředků na další rehabilitační sérii. Pokroky jsou znát, ale tyto intenzivní (a velmi drahé) čtyřhodinové bloky rehabilitací je potřeba stále opakovat. A protože jejich financování je mimo možnosti rodiny, pomáhá jim třeba i naše sbírka.

Kdo by chtěl přispět i mimo sbírku Každý gól má cenu, může na bankovní účet 43-7605020217/0100, zřízený u Komerční banky. Více o průběžné sbírce pro Kristýnku najdete na https://www.facebook.com/VickaPomocProKristynku.

wd

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024