(11) Gold D: Glasgow Clydesiders – Nova Scotia Privateers 6:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (11) Gold D: Glasgow Clydesiders – Nova Scotia Privateers 6:4

25.4.2018

Nova Scotia nedokázala navázat na své úvodní vítězství proti Jižnímu Městu. Ve druhém utkání zlaté skupiny D Kanaďané nestačili na Glasgow Clydesiders, kteří velmi vyrovnaný duel otočili ve svůj prospěch a do turnaje vstoupili vítězstvím 6:4.


Výsledek/statistiky

O něco aktivnější byla v úvodu utkání Nova Scotia, jejíž hráči povětšinu času drželi míček a více se tlačili před branku soupeře. Glasgow naopak využíval pootevřené kanadské obrany a hrozil z rychlých protiútoků. Oba týmy si vytvořily množství gólových příležitostí, skóre se ale dlouho neměnilo díky spolehlivým výkonům brankářů na obou stranách.

Stav se poprvé pohl až po téměř sedmi minutách hry. To se po kombinační akci Privateers dostal na levé straně hřiště k míčku Goodwin, vypálil z dálky a tvrdou přízemní střelou poslal kanadský tým do vedení. Pět minut před přestávkou ale bylo vyrovnáno. Toporowski prošel po levé straně až k bráně, nejprve zkoušel gólmana propálit mezi betony, míček ale prošel těsně vedle tyčky. Skotský útočník pak využil dezorientace brankáře, znovu se za bránou zmocnil míčku a napodruhé už zamířil do sítě.

O minutu později vrátil vedení na stranu Privateers MacDonald, jenž z poměrně velkého úhlu dokázal najít skulinku na pravým ramenem gólmana Mallougha. Hned mohlo být vyrovnáno, jenže střelu Paddyho na druhé straně zastavilo břevno. Vůbec nic naopak nezastavilo dalekonosný projektil Fawsona, jenž ranou od čáry zajistil Privateers poločasové vedení 3:1.   

Z druhé části neuplynula ani minuta a už to bylo opět jen o jeden gól. Toporowski zatáhl míček do útočného pásma, nahrál na levou stranu Dewarovi a ten střelou o zem snížil. O půlminuty později ale po levé straně prošel obranou Quiqley a znovu vrátil Privateers dvougólové vedení.

V devatenácté minutě opět udeřili Skotové. Basso našel před brankou Toporowskiho, ten pohotově a zároveň zkušeně ihned zamířil ke vzdálenější tyči. Clydesiders v tu chvíli vycítili šanci, zvýšili aktivitu a byli lepším celkem. To se jim vyplatilo deset minut před koncem, když srovnal skóre zápasu Tanner. Vývoj utkání definitivně otočil pět minut před závěrečnou sirénou po přihrávce Vellnera Daoust, jenž měl před brankou dostatek času, aby vymíchal gólmana.

Tři minuty před koncem se Nova Scotia radovala z vyrovnání. Ale jen chvilku, jelikož rozhodčí gól neuznali kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Naopak hned záhy utekli kanadské obraně Pridham s Toporowskim. Druhý jmenovaný brejk zakončil úspěšnou střelou, dokráčel k hattricku a zajistil Clydesiders dvoubrankové vedení. S tím už Privateers nedokázali nic udělat, Skotové si náskok pohlídali a v prvním utkání si připsali vítězství 6:4.  

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024