(15) Gold C: Turku Titans – Green Gaels 3:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (15) Gold C: Turku Titans – Green Gaels 3:5

25.4.2018

Také další velký favorit tohoto Memoriálu nezaváhal. I když kanadští Green Gaels měli s finským týmem z Turku možná více problémů, než by se dalo předpokládat. Finové totiž už dnes jednou předvedli, že umí dotáhnout a otočit nepříznivý stav. I v utkání proti Green Gales, stáhli tříbrankové manko pouze na rozdíl jednoho gólu. Kanaďané ale zvládli závěr s velkou grácií, postupně zvýšili až na 5:2, a i když se Finům podařilo snížit, hráči v zeleném již větší drama nepřipustili.


Výsledek/statistiky

Zápas načali lépe po úspěchu hladoví kanadští Green Gaels. Po šestapadesáti sekundách Brandon oklamal Uusitala a poslal míček přesně k pravé tyči. I nadále měli hráči v zelených dresech znatelnou územní převahu. Druhá branka dlouho visela ve vzduchu, radost Kanaďanům ale sebrala levá tyčka finské branky.

O chvíli později už ale ani branková konstrukce nestála v cestě míčku, který vyslal na branku Finů Jacobs. Nutno přiznat, že velkou zásluhu má na tomto gólu jeho spoluhráč Collins, který naznačil střelu, čímž zmátl finského brankáře i dva další protihráče, a pak jako na zlatém podnose nabídl míček Collinsovi, který nepohrdl. Hráči ze severu Evropy se snažili vstřelit korigující branku, proti precizní kanadské obraně to ale měli v tomto zápase velice složité. Naopak rychlé útoky Green Gaels musel často až na hranici sebeobětování řešit robustní Uusitalo.

Ani on ale nestačil na velmi pěknou akci Brandona, který zacílil přesně na přední tyč a posunul svůj tým opět o krok blíže k vítězství. Vedení kanadského týmu mohlo být po první periodě ještě výraznější, jen Uusitalovy schopnosti a drobné nepřesnosti ve finální fázi držely stále relativně příznivý stav, se kterým se v druhé patnáctiminutovce dalo ještě něco dělat. Tím spíše, když se Miller dostal až před brankáře Green Gaels a pokořil jej mezi nohy. Vedením kanadského mužstva 3:1 také skončila první část.

Optická převaha týmu se zeleným trojlístkem na hrudi pokračovala i na začátku druhé periody. O tom, jak moc důležitý byl gól finského týmu takříkajíc do šatny netřeba polemizovat. Po třech a půl minutách hry totiž ve druhé půli snížil na rozdíl jedné branky Haarala a Finové opět měli o co hrát. Následně to s důrazem přehnal Collins a před hráči z Turku stála zajímavá přesilová hra.

Finové vyprodukovali místy opravdu drtivý tlak, míček létal kolem obou tyčí kanadského brankáře Robertse, leč brankovou čáru nepřešel. Převaha kanadského týmu ale byla ta tam. Finští hráči cítili šanci na vyrovnání či dokonce možná k otočení skóre, jako se jim to již dnes povedlo při utkání s německým Bundeswehrem. Finové však několikrát doslova pohořeli na Robertsovi a zkušenější Green Gaels trestali. Až příliš mnoho prostoru dostal před brankou MacArthur, jenž počkal až Uusitalo zaklekne a neomylně poslal míček do horní poloviny branky. 

Závěr zápasu okořenilo několik potyček po tvrdších zákrocích z obou stran. Diváci byli svědky ještě dvou branek. Nejprve skóroval Kanaďané, konkrétně jejich největší hvězda Gavin Prout. Konečný stav napsal Fin Raittila.

 

 

 

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024