(19) Gold A: Alberta Warriors – Vienna Monarchs 16:0

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (19) Gold A: Alberta Warriors – Vienna Monarchs 16:0

26.4.2018

V „radotínské skupině“ vyzvala Alberta namlsaná středečním vítězstvím nad domácími Custodes v posledních sekundách rakouské Vienna Monarch. Rozdíl mezi oběma soupeři byl obrovský a diváci, kteří ve čtvrtek ráno na stadion dorazili, nemuseli litovat. Kanaďané totiž předvedli, jak může být lakros jednoduchý, účelný a krásný.


Výsledky/statistiky.

Kanadský celek hrál ve velké pohodě, míček z jejich lakrosek létal s nebývalou přesností, a když dostal pro svá kouzla i dostatečný prostor, nezbývalo Vídni doufat, že z toho nebude ostuda. Bezbrankové skóre vydrželo 162 sekund, což vhledem ke konečnému výsledku 16:0 nebylo málo. Jako první se v šanci objevil Sonnichsen. Ale osamocený před Falbem selhal.

Kanonádu odstartoval Bourret. S lakroskou po náběhu naznačil střelu a skóroval. Poté Vídeň nepodržel ani Falb, který si v bráně vybral slabou chvíli. Míček se od něj odrazil před brankoviště. V nebezpečném prostoru se nejlépe zorientoval Hansen – 2:0. Fanoušci Alberty na další zásah nečekali dlouho. V čase 05:13 zvýšil již na 3:0 Elligson. Byla to jednoduchá akce, při níž Alberta prokázala svou sehranost. Pár přesných přihrávek stačilo na to, a obranu soupeře zcela vyšachovala. Podobný útok s fatálními následky pro soupeře během třiceti minut hry ještě několikrát zopakovala.

Pátou a šestou kolonku střelců v zápise o utkání zaplnilo jméno Wheaton. I on, podobně jako jeho spoluhráči předtím, měl práci vcelku jednoduchou. Zejména u šestého zásahu, kdy zůstal sám na brankovišti, si svou úlohu náležitě užil. Face to face proti gólmanovi několikrát naznačil zakončení, načež míček zasunul za brankovou čáru.

Vídeň se dostávala do obranné části Alberty pouze sporadicky. Začátkem druhého poločasu měla dvě možnost zahrávat dvě přesilové hry, během nichž se jí povedlo několikrát vystřelit. Ale v těchto momentech se předvedl gólman Alberty. Kanaďané oslabení přežili a po zbytek hrací doby skóre navyšovali. Rakušanům už podobnou šanci na skórování nenabídli. V jeden moment to vypadalo, že by dokonce mohla padnou „bájná“ dvacítka, ale Alberta přeci jen trochu v závěru polevila, takže konečné skóre 16:0 mohla Vídeň považovat za „uspokojivé". Mohla klidně dopadnout mnohem hůře.  

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024