(2) Gold B: Megamen – Istanbul Sultans 8:10

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (2) Gold B: Megamen – Istanbul Sultans 8:10

25.4.2018

Zápas dvou různých poločasů. Sultáni z Istanbulu zaskočili bostonský Megamen, který musel po většinu zápasu dotahovat. Krásná boxlakrosová podívaná nakonec vyzněla pro turecký celek.


Výsledky/statistiky

Neuplynulo ještě ani čtyřicet sekund a Sultáni šli do vedení. O úvodní zásah se postaral Ryan Harwood, který se na levé straně chopil balonku a po individuální akci našel správný recept na obranu soupeře. Drtivý úvod ovlivnil i další minuty. Ryan MacDonald chvíli nato, v pozici, z níž leckdo čekal střelu, ještě přihrával. Evan Lovestead nabídnuté příležitostinepohrdl. Dvoubrankový náskok znamenal, že turecký celek mohl hrát v klidu. Bostonský Megamen z ojedinělé akce ale kontroval. George Downey vstřelil kontaktní gól na 1:2.

Istanbul se ale tímto momentem nenechal rozhodit. Dvoubrankový náskok jim zpět vrátil na lakrosky Lovestead, který se krásně obmotal okolo obránce a z otočky Nicku Manninovi v bráně Bostonu nedal šanci na úspěch. Turci přidali do poločasové přestávky ještě jeden zářez. Hned dva hráči Megamenu totiž krátce před pauzou skončili na trestné lavici. Dvojnásobnou přesilou Sultáni nepohrdli. Připravili ideální pozici ke střelbě pro Grega Wheatona na středu – 4:1.

 Po pauze se ovšem děly divy. Megameni nechtěli dáti kůži zadarmo. Nejdříve Lou Cerino využil chybu v turecké rozehrávce, kdy se zmocnil zbloudilého míčku a sám před Fragolou, který v půli vystřídal Nicka Pettersona, nezaváhal. Na rozdíl jedné branky snížil z dálky Will Murphy a na 4:4 z početní výhody dokonce vyrovnal Erik Turner. Obrat dokonal Mike Blocho. Jen považte - z 1:4 na 5:4 ani ne za tři minuty. Jindy hlasitá střídačka Istanbulu najednou utichla. Přestřelka ovšem pokračovala.

Americké vedení nemělo dlouhého trvání. Turecký celek dobře vyřešil přečíslení. Zase u toho byl Lovestead. Ten přihrál Timu Whippleovi, který si doslova pohrál s brankářem Megamenů. Povedený blafák znamenal 5:5. Remízový stav vydržel asi tři minuty. Závěr ovšem patřil střelcům na obou stranách. Harwood z přesilovky a následně MacDonald z dálky poté, co zachytil zblokovanou střelu, si vzali náskok zpět. Erik Turner ještě vykřesal jiskřičku naděje, když ho křižnou přihrávkou vyzval Murphy. Ale bylo to naposledy, kdy se Američané dostali na dostřel. Sultán Flemming odpověděl proměněným samostatným únikem a i přes „megamenský“ vzdor už Turci komplikace nepřipustili.

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024