(21) Silver C: Helan Går Lacrosse – Polish Eagles 9:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (21) Silver C: Helan Går Lacrosse – Polish Eagles 9:2

26.4.2018

Polský výběr je považován za outsidera turnaje, jenomže v prvním svém letošním vystoupení v Radotíně hodně potrápil amerického nováčka Jagged Mountain a i brzké vedení se švédským Helan Går naznačovalo, že by se diváci mohli dočkat překvapení. Seveřané se ale nenechali zaskočit. I když na soupeře ztráceli, nenechali se vykolejit. Brzy se jim povedlo otočit stav ve svůj prospěch. A i díky velkému množství nepřesností soupeře dovedli utkání do vítězného konce.


Výsledky/statistiky.

Eagles začalo ve velkém stylu. Už po minutě a půl ho poslal do vedení Śmigiel, který se prosadil podstřelem. Švédové v tu chvíli byli pod tlakem, aby s výsledkem něco udělali. Po čtvrtečním debaklu od Američanů museli nutně bodovat a prohra od Poláků by pro ně znamenala konec nadějí na dobré umístění. S vědomím této situace dostali podceňovaný tým pod tlak, z něhož těžil Lesage, který dorazil jednu ze střel svých spoluhráčů.

Dalším, kdo se prosadil, byl Shenandoah. Před ním se obraně Eagles nepovedla „zavřít vrátka“. Shenandoah vběhl do útočného pásma bez patřičné pozornosti a tvrdou přesně umístěnou ranou dokonal brzký obrat. Utkání poté nabralo očekávaný směr. Blomgren zvýšil na rozdíl dvou branek a hráči Helan Går si mohli oddychnout. Z nejhoršího byli venku,

Eagles se dostalo zásluhou Śmigiela ještě jednou na dostřel.  Ale Švédové nepřipustili další komplikace. Do poločasové pauzy zvýšil opět Blomgren, kterého se polské defenzivě nepovedlo v nebezpečném prostoru před bránou dostatečně obsadit . 

V druhé části Helan Går již dominovalo podle očekávání. Zlomovým momentem se ukázal pátý zásah, o nějž se postaral dalekonosnou střelou ze středu Thunberg.  Od té chvíle byl na hřišti pouze jeden tým. A i když se Poláci snažili o nějaký ten gól, bojovali často spíše sami se sebou a míčkem než se soupeřem. Nakonec z toho byl debakl, přestože herně prohra 2:9 polskému výkonu neodpovídala, protože i přes špatné řešení některých situací se do šancí občas dostávali. 

    

  

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024