(25) Play-in 5: Vienna Monarchs – Helan Går Lacrosse

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (25) Play-in 5: Vienna Monarchs – Helan Går Lacrosse

26.4.2018

O úvodní zápas vyřazovací části se na Memoriálu Aleše Hřebenského postarali boxlakrosisté Vienny Monarchs a Helan Går Lacrosse, kterým se v základních skupinách příliš nedařilo. Vzájemný duel ale začínal od nuly a náskok si překvapivě brzy vypracovali Monarchové. Seveřané pak celý zápas dotahovali, ale i když se jim povedlo srovnat a neustále se drželi na dostřel, nakonec se jim to nepovedlo.


Výsledky/statistiky.

Souboj obou mužstev sliboval zajímavou zápletku. Rakušané skončili ve skupině s domácími LC Custodes a Albertou poslední se skóre 1:30, zatímco Švédi dokázali porazit alespoň Polish Eagles, ale také utrpěli debakl s Jagged Mountain 1:12.

Rakouskému výběru v prvních minutách pomohla nedisciplinovanost Marca Krummenachera, kterého rozhodčí poslala za hru vysokou holí na tři minuty na trestnou lavici. Vstup do přesilové hry se sice Vídni nepovedl podle představ a dokonce mohla po brejku inkasovat, ale Falb v její bráně předvedl dobrý zákrok. Druhý pobyt v útočném pásmu během přesilovky dopadl pro Rakušany výrazně lépe. Jan Skokan si v uctivé vzdálenosti počkal na balonek, aby ho zpět vyslal na bránu - 1:0.

Odpovědět klubu Helan Går Lacrosse netrvalo dlouho. Postaral se o to Paulson, když se po hezké kombinaci dostal až do zakončení. Pohybem zmátl Falba a jeho rozhozeného postoje využil. Další chvíle patřily Lerchovi. Nejdříve našel mezírku v postavení nepříliš jistě chytajícího Kinneyho a zanedlouho obskočil brankáře dlouhým skokem ala „superman“. Stav 3:1 vypadal pro Vídeň nadějně, ale ještě nebyl zdaleka konec.

Ještě do pauzy bylo všemu jinak. Helan Går Lacrosse rozhodně nechtělo hodit ručník do ringu. O kontaktní gól se přičinil po samostatném úniku Larsson a sedmnáct sekund před změnou stran vyrovnal Blomgren.

Útočný lakros podtržený nejistými výkony gólmanů pokračoval i v druhé půli. Hned po krátkém odpočinku utekl švédské obraně Skokan a vrátil Rakušanům těsné vedení. Pak následovala šestiminutová hluchá fáze, kdy se nikdo neprosadil, i když šance na to byly. Ve 23. minutě DeFinnis zvýšil už na 5:3 pro Vídeň.

Helan Går Lacrosse vrátil do hry střelou ze strany hráč s ryze hokejovým jménem – Forsberg. Seveřani vycítili šanci na vyrovnání, jenomže za několik desítek sekund se stav znovu měnil. Novotný v barvách Vídně vstřelil šestou branku Monarchů. Opět to bylo po úniku, přičemž tentokrát volil zakončení dolů. Vídeň ještě jednou inkasovala, ale velký tlak v závěru již na její výhře 6:5 nic nezměnil.   

 

   

 

 

 

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024