(30) Play-in 2: SK Lacrosse Jižní Město – Bats Bratislava 4:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (30) Play-in 2: SK Lacrosse Jižní Město – Bats Bratislava 4:5

26.4.2018

Velké překvapení se odehrálo v souboji bratislavských Bats s pražským Jižním Městem. Pražané dokázali postupem času překlopit nepříznivý stav na svoji stranu. Bats ale nesložili zbraně a dvěma slepenými góly si vzali vedení zpět. Po obětavé a důsledné hře v závěru tohoto střetnutí tak mohli oslavit postup do čtvrtfinále.


Výsledek/statistiky

První polovina tohoto střetnutí rozhodně nebyla bohatá na góly. Od úvodu sledovali diváci velmi vyrovnaný zápas, kde možná měli o chloupek větší převahu hráči Jižního Města. Ti se také jako první dostali do vedení. V 7. minutě našel Plecháček Nováka, který se z požehnané dálky trefil přesně nad rameno slovenského brankáře Kuhna.

Od této chvíle převzali herní iniciativu bratislavští hráči a Čekal v brance Jižního Města si musel připsat několik opravdu složitých zákroků. Nestačil až na pokus nejaktivnějšího hráče bratislavských Bats Engliše, který napřáhl na pravé straně a míček se zastavil až v síti za Čekalovými zády. O minutu a půl později Bratislavští otočili stav ve svůj prospěch. Po samostatném úniku se prosadil Pisár, který stanovil skóre po půlce střetnutí na 2:1 pro slovenský tým.

Na začátku druhé půle viděli diváci v Radotíně doslova gólové hody. Vše načal již po šestačtyřiceti sekundách Plecháček, který naznačil střelu, a poté zacílil přesně mezi Kuhnovy chrániče. Bratislavští hráči odpověděli po povedeném úniku Černáka, který trošku otupil tlak Pražanů. Ti se přesto nenechali vyvést z míry a Jakimczuk, i když byl tísněný protihráči, opět vyrovnal.

Oproti první půli se hrál o poznání záživnější lakros, který byl několikrát oceněn potleskem slušně zaplněných ochozů. Tleskalo se zejména akci tradičně jednoho z nejlepších hráčů Jižního Města Pavla Došlého, který obalamutil trojici protihráčů, ze kterých si udělal tréninkové kužely a následně i prostřelil Kuhna. Dotahovat tak musela Bratislava. Té vydatnou měrou pomohla individualita v podobě nadstandardního hráče Engliše, který precizní přihrávkou našel Weisse a ten prostřelil Čekala.

Neuplynula ještě ani minuta, kdy se odvážně mezi dvojici protihráčů pustil Patzko, jemuž se podařilo dostat i do koncovky a stav se opět přehoupnul na stranu našich východních sousedů. Pražané otevřeli obranu, do které ovšem prchli bratislavští hráči a zvonila tyčka.  Závěrečnou minutu zvládli bratislavští hráči na jedničku, důslednou obrannou hrou nepustili Jižní Město na dostřel Kuhnovi a mohli tak oslavit vítězství, které je posunulo do čtvrtfinále.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024