(31) Play-in 3: LC Custodes– Jagged Mountain 11:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (31) Play-in 3: LC Custodes– Jagged Mountain 11:1

26.4.2018

Velká neznámá čekala na domácí LC Custodes v podobě amerického týmu Jagged Mountain. Pro české týmy neznámý protivník byl v úvodu utkání konkurenceschopným soupeřem. Povedlo se mu dokonce srovnat jednobrankové manko. Od této chvíle ale vládli radotínskému hřišti jen a jen domácích, jejichž brankostroj se zastavil až na čísle jedenáct, což znamenalo vcelku poklidný postup do čtvrtfinále, kde na radotínské hráče čeká nebezpečný tým Green Gaels.


Výsledek/statistiky

Domácí Custodes se do amerického nováčka zakousli od prvních sekund. Ve 2. minutě naběhl Pešek před branku na přesnou přihrávku Žipaje a radotínské ochozy mohly slavit. Radost však nevydržela příliš dlouho. O tři minuty déle totiž Simpson prošel téměř celým hřištěm a následně zakončil nadmíru přesně nad roztaženého Mareše.

Radotínští byli v tu chvíli možná trošku zaskočení. Dva nadějné závary ale Američané ke skórování nevyužili. Naopak na pravé straně se dokázal uvolnit Výmola a poté také pokořit Lyonse. O minutu déle našel nádhernou přihrávkou Jasek před brankou Peška, který zapsal svůj druhý gól v tomto utkání. Od těchto chvil začala nabývat dominance radotínských Custodes, kteří sypali za záda amerického brankáře jeden míček za druhým.

Po další epesní přihrávce, tentokrát od Skály, zakončoval do odkryté části branky Loskot. Domácím pomohlo také trošku štěstí či možná nepozornost brankáře Lyonse, kterému propadla za záda dalekonosná střela, jejímž autorem byl Skála. Na poločasových 6:1 upravil Petr Poupě, který si našel odražený míček od břevna, jež nastřelil Pešek a poslal ho do horní poloviny branky za nebohého brankáře Jagged Mountain.

Po třech minutách druhé periody se nechal podruhé v utkání vyloučit Whitford. Radotínští vyvinuli obrovský tlak před americkou brankou a tuto přesilovku také využili, když se v poslední vteřině trefil Procházka. Brzy po využité početní výhodě našel po vzoru spolupráce z první části Skála Loskota, ten si naběhl před branku a zvýraznil debakl . Američané v tuto chvíli jakoby vypadli z tempa, což potrestal po Peškově přihrávce dalším proměněným sólem Procházka.

Jagged Mountain reagovali oddechovým časem, jehož cílem bylo zastavit kanonádu s velkou chutí hrajících Custodes. Brzy se ale nechali američtí hráči zbytečně dvakrát vyloučit a na rozjetý domácí tým čekala minutová dvojnásobná přesilovka. Po obrovském obléhání branky Jagged Mountain hosté opět faulovali, kvůli čemuž museli čelit trestnému střílení. Jasek si ale vylámal zuby na Lyonsovi.

Pokračující dvojnásobnou přesilovku domácí přetavili po perfektním ťukesu v desátou branku. Na konci této akce byl Procházka, který nejenže napsal na světelnou časomíru dvouciferné číslo, navíc si do osobních statistik zanesl hattrick. Kanonáda domácích pokračovala. Pešek schoval svoji střelu za bránící hráče a také on docílil hattricku. Ani závěrečná americká přesilovka už kosmetickou korekci stavu nepřinesla, a tak mohli domácí s velkou grácií oslavit postup do čtvrtfinále.

 

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024