(32) Play-in 4: Istanbul Sultans – Riggers 5:8

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (32) Play-in 4: Istanbul Sultans – Riggers 5:8

26.4.2018

Posledním čtvrtfinalistou letošního ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského jsou Riggers. Irové v závěrečném utkání středečního programu proti Istanbul Sultans sice o poločase prohrávali 1:4, díky skvělé druhé části ale dokázali dramatický zápas zvrátit ve svůj prospěch a slaví vítězství 8:5.


Výsledek/statistiky

Bitvu o poslední místo mezi nejlepší osmičkou týmů v turnaji jednoznačně lépe zahájili Sultáni. Těm stačily dvě první minuty hry, aby se ujali dvougólového vedení.  Gólmana Cregana krátce po sobě překonali MacDonald a Wheaton.

Ve čtvrté minutě sice po pěkné individuální akci snížil Kennedy, ale už po další minutě vrátil dvougólový náskok na stranu Istanbulu Harwood. Na začátku sedmé minuty navíc přidal čtvrtý turecký zásah Lovestead. Do konce první části už se skóre na světelné tabuli nězměnilo, a tak šli Sultáni do přestávky a zdánlivě komfortního vedení 4:1.

Ačkoliv tomu první poločas nic nenasvědčovalo, v druhé části se strhlo velké drama. Irský tým k němu nastartoval zejména Burke. Ofenzivní hráč Riggers čistým hattrickem během prvních čtyř minut srovnal skóre na 4:4.

Sultání působili zaskočeným dojmem, Irové naopak jako polití čerstvou vodou. Převzali iniciativu, tlačili se před branku soupeře a vypracovávali si další šance. Velký obrat deset minut před koncem dokonal Patterson. A když se po něm trefil Farrel a svůj čtvrtý gól vstřelil Burke, vedli Riggers už o dva góly.

Dvě a půl minuty před koncem vykřesal ještě naději pro turecký tým Whipple, který rychlou střelou zužitkoval přihrávku Wheatona, jenže Riggers už si vedení vzít nenechali. V devětadvacáté minutě pojistil vítězství Farrel a Irové mohli slavit postup do čtvrtfinále.    

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024