(38) Blue QF2: SK Lacrosse Jižní Město – Megamen Boston 3:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (38) Blue QF2: SK Lacrosse Jižní Město – Megamen Boston 3:6

27.4.2018

Malešice si po čtvrtečním vyřazení z bojů o nejvyšší příčky, kdy těsně podlehly Bratislavě, ani v prvním svém sobotním utkání nespravily chuť. V souboji s Megameny na tým z Bostonu nestačily, nepomohl jim ani hattrick aktivního Jáchyma Plecháčka a odešly poraženy 3:6.


Výsledek/statistiky

První šanci zápasu si sice vytvořily Malešice, ale skóre se poprvé měnilo na druhé straně. Po minutě hry našel Sayia za brankou číhajícího Blocha, ten sice poměrně dlouho otálel, jak s míčkem naložit, pak se rozhodl zakončit a zpoza branky dokázal zasunout pod pravou paži gólmana. Vzápětí měli Megamen šanci na navýšení náskoku díky přesilové hře. Jižní Město přitlačili před branku, vytvořili si dvě pěkné příležitosti, ale poprvé střelu zastavila tyčka a podruhé pozorný gólman Bartuška.

Pražené sice oslabení přežili, ale nedlouho po srovnání sil na hřišti dvakrát v krátkém sledu inkasovali. Dvakrát nechali Bostonu příliš volného prostoru na své levé straně, čehož nejprve v páté minutě střelou o zem využil Jeck a minutu po něm také podruhé v utkání Blocho.

Pak se probudila také ofenziva Malešic. Český tým začal dobře kombinovat, hlídali míček a zatlačil Boston do obrany. Místy drtivý tlak vedl k šancím Jáchyma Plecháčka a Došlého, ale také k několika přesilovým hrám. V dvojnásobné početní výhodě donutily Malešice soupeře znovu faulovat a rozhodčí automaticky nařídili samostatný nájezd. Toho se ujal Plecháček a nekompromisní tvrdou ranou do pravého horního rohu prolomil kouzlo do té doby bezchybného amerického gólmana.     

Jenže když Pražané konečně vstřelili branku, zase to najednou byli oni, kdo se musel bránit. A hned o půl minutky později to už znovu bylo o tři góly, když se Turner mezi dvojicí obránců protáhl před branku a střelou o zem rozvlnil síť. A Malešicím se do přestávky odcházelo ještě hůř. Pouhé dvě vteřiny před sirénou totiž zvýšil na 5:1.  

Na začátku druhé části měly Malešice další výhodu přesilové hry. Místo toho, aby se dostaly na kontakt, ale znovu inkasovaly. V oslabení před vlastní brankou našel Turner krásnou přihrávkou přes celé hřiště Downeyho a ten si sám před brankářem bez problémů poradil.

Přesilovou hru se Pražanům konečně podařilo přetavit v gól až v deváté minutě. To Došlý z levé strany našel přesnou přihrávkou před brankou Jáchyma Plecháčka a ten z hranice brankoviště okamžitě propálil gólmana. Ten samý hráč navíc o dvě minuty později dostal pěknou přihrávku od Rychlého, uháněl sám na branku a završeným hattrickem vrátil český tým do hry – 3:6.

České mužstvo rázem ucítilo šanci, notně ožilo a snažilo se vývoj utkání ještě zdramatizovat. Znovu ale naráželo na vynikajícího Monnina v americké brance. V poslední minutě ještě Malešicím svitla naděje v podobě další přesilovky. Tu však záhy ukončil Došlý, jenž se nechal vyprovokovat a za krosček, hrubost a zakázaný kontakt byl vyloučen do konce utkání. Megameni tak už poklidně dokráčeli k vítězství 6:3.     

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024