(44) QF1: Alberta Warriors – Turku Titans 6:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (44) QF1: Alberta Warriors – Turku Titans 6:5

27.4.2018

Velký favorit z Alberty měl cestu do semifinále pořádně znesnadněnou. I když Kanaďané vedli na finským Turku již o čtyři branky, Finové rozhodně neprodali svoji kůži lacinou. Minutu a půl před koncem snížili na rozdíl jediné branky a v závěru se bili o vyrovnání. Z hráčů kanadské Alberty spadl obrovský balvan, po velkém boji splnili předpoklady a postoupili vstříc medailovým příčkám.


Výsledek/statistiky

Finové se pustili do zápasu proti velkému favoritovi bez patřičné bázně. Několik šancí severského týmu ale pokryl pozorný brankář McMillan. Z první vážnější příležitosti zkušenější Alberty udeřilo. Bourret se protáhl na pravou stranu a zakončil úplně přesně ke vzdálenější tyči. O necelé tři minuty později měli finští hráči výhodu přesilové hry. Nepřesná střela Jokely se odrazila od zadního hrazení do lokte brankáře McMillana, následně míček putoval za brankovou čáru. Finové tak tímto velice šťastným gólem vyrovnali.

I když opticky lepší byli finští lakrosisté, branky stříleli přesnější hráči Alberty. Do vedení se ale dostali až ve 12. minutě, kdy Sonnichsenova tvrdá rána skončila za zády finského brankáře Uusitala a z hráčů kanadské Alberty spadla nervozita. Necelé dvě minuty před koncem první půle vstřelil svoji druhou branku v zápase Bourret, který mířil na bližší tyč z levé strany. V tuto chvíli už byla znatelná herní převaha jednoho z favoritů tohoto Memoriálu.

Pohledný lakros pokračoval také ve druhé části hry. Po dvou minutách hry zvýšila Alberta na tříbrankový rozdíl, kdy se z rohu kluziště do palebné pozice dostal Wheaton a nemýlil se. Brzy poté docílil hattricku Bourret, který dostal míček přesně nad Uusitalovo rameno.

Hráči Alberty pod dojmem přesvědčivého vedení možná trošku polevili a ke slovu se dostali také finští hráči. Ve 24. minutě přišlo snížení od Wiréna. Stačila ale jediná chyba a rychlý kontr Krywolta, který byl zakončen úspěšnou střelou do víka a hráči Alberty vedli opět o čtyři branky. Dvě branky Reného Kallonena však opět zdramatizovaly utkání a Finové byli rázem na dostřel. Necelé dvě minuty před koncem Raittila snížil pouze na rozdíl jednoho gólu. V hektickém závěru se míček několikrát nebezpečně odrazil před kanadskou branku, avšak Finové už na vyrovnání nedosáhli a do semifinále tak po obrovském boji postoupila Alberta.

 

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024