(53) SF1: Alberta Warriors – Goldstar Tel Aviv 1:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (53) SF1: Alberta Warriors – Goldstar Tel Aviv 1:7

27.4.2018

Tel Aviv šokoval! Nejen všechny diváky v radotínské aréně, ale především favorizovanou Albertu, kterou rozstřílel 7:1. Goldstar měli nad kanadským týmem jasně navrch a po senzačním zápase slaví historický postup do finále Memoriálu Aleše Hřebeského.


Výsledek/statistiky

V úvodu utkání byli pro mnohé možná trochu překvapivě aktivnější Goldstar. Lépe se pohybovali, byli důraznější a většina času se odehrávala před brankou Alberty. Z toho pramenila také vyloučení kanadských hráčů a izraelský celek dokázal proměnit hned tu první. Bergman se ujal míčku na pravé straně hřiště a parádní křížnou ranou vymetl šibenici.

Pak neudržel nervy na uzdě gólman McMillan a Alberta pykala dalšími třemi minutami oslabení. V následné přesilovce se odraženého míčku před brankou ujal Hunter, a ačkoliv byl zezadu faulovaný, ještě v pádu dokázal zakončit tak, že jeho snad i nechtěný pokus překonal brankáře podruhé.

Dvě minuty před první přestávkou se radovala také Alberta. Nicméně zbytečně. Efektní zadovka sice skončila v izraelské síti, ale rozhodčí už dlouho před tím avizovali postavení hráče v brankovišti a gól neuznali.

Někteří diváci možná nevěřili vlastním očím.  Ale že dějství první třetiny nebylo žádnou náhodou, dokázali Goldstar i po změně stran. Sebevědomý izraelský tým byl i nadále aktivnější, zatímco Kanaďané vývojem utkání logicky zkoprnělí. A tak Culp unikl podél pravého mantinelu a střelou z úhlu překonal McMillana potřetí.

A velká páteční show Izraelců pokračovala. V patnácté minutě Bergman z pravé strany obešel obránce, udělal pár kroků do středu, nekompromisní ranou propálil gólmana a zapsal si druhý gól v utkání. Minutu po něm navíc zmatená kanadská obrana zapomněla na Cantora, ten šel sám na branku a zvýšil už na rozdíl pěti gólů. A pro favorita bylo ještě hůř, když na šokujících 6:0 upravil Fischer.

V závěru druhé třetiny sice vykřesal Albertě alespoň teoretickou šanci Sonnichsen. Ten na pravé straně obešel jednoho obránce, těsně před atakem druhého vypálil a jeho skrytá střela zničila doposud čisté konto Browna.

Ale stejně jako ve dvou předešlých také ve třetí třetině jako první udeřili Goldstar. Menninger ve 29. minutě využil vysunuté hry Kanaďanů, naběhl si za obranu a sám před brankou si poradil zkušeně. To už byl náskok, se kterým se Alberta nedokázala srovnat. Hodně kouskovaný závěr nahrával Tel Avivu, který mohl po závěrečné siréně slavit historický postup do finále.     

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024