(55) Blue LSF1: Vienna Monarchs – Jižní Město 5:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (55) Blue LSF1: Vienna Monarchs – Jižní Město 5:4

28.4.2018

I když byli hráči Jižního Města v souboji s vídeňskými Monarchs papírovými favority, brzy začali tahat za kratší konec pomyslného provazu. V celém zápase se jim nepodařilo odskočit houževnatému soupeři na větší než jednobrankový rozdíl, což možná rozhodlo o tom, že snaživí Monarchs dovedli utkání k těsné výhře 5:4. Jižní Město tak po loňském solidním osmém místě bude letos hrát pouze o patnáctou příčku.


Výsledek/statistiky

Ač vídeňští Monarchs nenastupovali do tohoto zápasu jako favorité. První  velkou příležitost si vypracovali právě oni. Nejnebezpečnější hráč vídeňského týmu Skokan ale v dobré možnosti netrefil. Jihoměstský lakrosový klub naopak svoji první střelu přetavil v gól. Byl to Vejmelka, který dostal míček přesně do pravého růžku vídeňské branky.

Hráče s korunou na prsou inkasovaná branka nezaskočila. Andersson se obtočil kolem nedůrazného Řezníčka, vyrovnal a emotivní trenér Jižního Města poprvé zvýšil hlas. Ještě hůře bylo s jihoměstskými hráči o chvilku déle, kdy si s nimi pohrál Skokan, který se dostal až před Bartušku, kterého chladnokrevně překonal.

Králové ještě neměli dost, což dokumentovala nádherná akce, na jejímž konci byl Andersson, který propálil přesunujícího se Bartušku. Pražané se vrátili do hry díky gólu Jakimczuka, který svoji dalekonosnou střelu schoval za klubko těl a Jihoměští byli opět na dostřel.

Nástup do druhé půle patřil hráčům z hlavního města České republiky. Novák po přesné kombinaci vyrovnal. Pohledný lakros s šancemi na obou stranách byl k vidění i nadále.  Vídeňští svému soupeři o chvilku později opět brankově utekli. Na levé straně se uvolnil DeFinnis a mířil přesně k tyči. Ve 21. minutě se v pádu prosadil do té doby příliš neviditelný jihoměstský dirigent Došlý.

Toho v tomto zápase zastínil vídeňský playmaker Skokan. Ten také ve 24. minutě podruhé v utkání propálil Bartušku a Jižní Město muselo znovu dotahovat. I když v závěrečných minutách Pražané vyvinuli určitý tlak, k jejich škodě se prosadit nedokázali a v letošním ročníku tohoto Memoriálu si zahrají až o 15.místo, což se z jejich pohledu dá brát za zklamání.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024