(58) LSF2: Green Gaels – Riggers 3:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (58) LSF2: Green Gaels – Riggers 3:7

28.4.2018

Vloni skončili sedmnáctí. Ani letos se určitě nečekalo, že by mohli čeřit vody v horní části pořadí Memoriálu Aleše Hřebeského. Irští Riggers však dokázali během svých zápasů potrápit i daleko zvučnější soupeře, ba co víc rozdílem třídy přehráli i velice silné Green Gaels. Přesvědčivá výhra 7:3 posunula jediného irského zástupce do boje o 5. místo.


Výsledek/statistiky

Po vyrovnaném úvodu se jako první do střelecké listiny zapsal střelec dublinských Riggers Gibson. Jakoby svým gólem předznamenal, kam se tento zápas bude ubírat. Vyrovnat mohl Saltern, jenž si ale vylámal zuby na irském brankáři a svoji první branku v tomto zápase tak nevsítil.

Green Gaels vůbec nepotvrzovali roli jasného vládce tohoto zápasu, naopak působili mátožným dojmem. To potvrdil i Akins, jenž lacině přenechal míček rozběhnutému Pattersonovi, jenž se v podobných situacích příliš často nemýlí. S díky hráč Riggers nabídku neodmítl a Green Gaels klopili zrak podruhé. Kdo by čekal obrat v zápase, naprosto by se mýlil. Po Burkeově asistenci se Scott natlačil před O´Reilllyho a začalo se rodit velké překvapení.

Až v této chvíli se dostali ke slovu Kanaďané. Trudeauovo zakončení nevypadalo zprvu vůbec nebezpečně, míček se přesto dostal až za záda irského brankáře. Překvapivým Riggers vedením 3:1 skončila také první půle.

Nástup do druhé půle patřil opět dublinským hráčům. Jejich nejnebezpečnější článek sestavy Burke totiž napálil míček bez rozpaků nad O´Reillyho rameno. Ospalí Green Gales nedlouho poté inkasovali také od Hammonda, jenž se z levé strany natlačil do koncovky a doslova přibil O´Reillyho k zemi. V pohodě hrající Riggers kontrolovali průběh zápasu. Kaňkou na jejich vítězství nemohla být ani přesilovková branka Collinse, který zhodnotil výbornou práci svých dvou spoluhráčů Jacobse a McFarlana.

Následně chyboval O´Reilly, který doslova přenechal míček Gibsonovi, jenž nepohrdl a rozdíl ve skóre byl opět čtyřbrankový. Minutu a tři čtvrtě před koncem snížil Jacobs, avšak poslední slovo patřilo Riggers, konkrétně Burkeovi, který zvýraznil výhru. On i jeho celý tým se postaral o jedno z největších překvapení tohoto turnaje. Irští Riggers si zahrají o 5. místo.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024